Ilmaisille kasvomaskeille on ollut kysyntää Etelä-Savossa – jakeluun otetaan myöhemmin myös pestäviä monikäyttömaskeja

Jakeluun aiotaan ottaa myös pestäviä monikäyttömaskeja, ja jakelupisteitä lisätään Anttolaan, Ristiinaan ja Haukivuorelle.

Kuva: Arttu Timonen / yle

Ilmaisten maskien jakelupisteissä on riittänyt asiakkaita Etelä-Savossa ensimmäisen päivän aikana.

Essoten sosiaalipalveluiden palvelupäällikkö Pirjo Kirvesmies kertoo, että esimerkiksi Mikkelin sosiaalikeskuksessa kävi maskeja hakemassa torstaina 91 asiakasta, Monikulttuurityö Mimosa ry:ssä 30 ja Mäntyharjulla 15 asiakasta. Juvalla puolestaan maskeja haki eilen 70 henkilöä.

Maskien kysynnän kerrotaan vastanneen odotuksia. Kirvesmies kertoo, että tiedossa on myös yksittäistapauksia, jossa työssäkäyvä, mahdollisesti hyvin toimeentuleva on hakenut maskeja.

Viranomaisten ei ole käytännössä ollut mahdollista valvoa, ovatko maskien hakijat oikeasti vähävaraisia, koska henkilö- tai tulotietoja ei kysytä, Kirvesmies kertoo. Lähtökohtaisesti maskit on tarkoitettu vähävaraisille. Maskeja jaetaan ainoastaan muutama per hakija.

Essote tiedottaa, että jakeluun aiotaan ottaa myös pestäviä monikäyttömaskeja, ja jakelupisteitä lisätään pian myös Anttolaan, Ristiinaan ja Haukivuorelle.

Edellämainittujen lisäksi Essote jakaa maskeja Hirvensalmella, Kangasniemelle ja Mäntyharjulla. Pieksämäki ja Joroinen kuuluvat Essoteen vain erikoissairaanhoidon osalta, joten niissä kunta vastaa maskien jakelusta.

Lue myös: