1. yle.fi
  2. Uutiset

Eskoossa kolmen tunnin viikottaiset lomautukset loppuvuonna

Lomautusten toteuttamistavasta on neuvoteltu tällä viikolla. Osapuolet päätyivät osa-aikaisiin lomautuksiin.

lomautus
Eskoon tuki- ja osaamiskeskuksen uudisrakennus Seinäjoella.
Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä otti käyttöön uudet tilansa Seinäjoella keväällä 2019. Tuomo Rintamaa/Yle

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo toteuttaa palvelutuotantonsa lomautukset osa-aikaisesti. Lomautusten toteuttamistavasta on neuvoteltu kuluneella viikolla. Säästötavoitteet sovittiin jo keväällä yhteistoimintamenettelyssä.

Lomautusten osa-aikainen toteuttaminen merkitsee työntekijälle kolmea lomautustuntia viikossa. Lomautukset toteutetaan 12 viikon aikana 21.9.–13.12.2020.

– Sekä työnantajalla että luottamusmiehillä on ollut yhteinen halu päästä kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, kuntayhtymän va. johtaja Kaija Metsänranta korostaa kuntayhtymän tiedotteessa.

Tasaisella miehityksellä

Neuvotteluissa käytiin läpi kaikki esille tulleet vaihtoehdot. Laskennallisesti työntekijät menettävät palkastaan suunnilleen saman verran vaihtoehdoista riippumatta.

– Tärkeintä on, että voimme taata asukastyön turvallisuuden ja henkilöstön jaksamisen. Kun yksiköissä pystytään ylläpitämään tasainen miehitys, järjestely keventää jokaisen työntekijän työkuormaa, Metsänranta toteaa.

Eskoo on Seinäjoella toimiva tuki- ja osaamiskeskus, joka tuottaa sosiaalihuollon erityispalveluja Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kunnille. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitus on ollut koolla tänään perjantaina.

Lue seuraavaksi