1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuussa ampumavälikohtaus – yksi sairaalaan

Poliisi selvittää tapauksen mahdollista yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Kotimaan uutiset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Joensuussa ammuskeltiin myöhään lauantai-iltana. Poliisi sai hälytyksen Raatekankaan Parrutielle kello 22.45. Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan siellä olevasta kiinteistöstä oli kuulunut useita laukauksia.

Myös poliisi totesi, että tapahtumapaikalla oli ammuttu monta kertaa. Paikalta oli poistunut laukausten jälkeen kaksi autoa.

Myöhemmin yön aikana ilmeni, että Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on yksi henkilö hoidettavana ampuma-vamman vuoksi. Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa tapon yrityksenä.

Poliisi pyytää kansalaisilta tapaukseen liittyviä havaintoja tapahtumapaikan lähistöltä. Havainnot ja vihjeet pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran viimeistään maanantaina kello 12.

Poliisi selvittää mahdollista yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Poliisilla on käynnissä selvitys siitä, liittyvätkö joensuulainen moottoripyöräkerho sekä järjestäytynyt rikollisuus ampumatapaukseen.

Kiinteistössä on aiemmin toiminut joensuulainen The Chosen Ones -moottoripyöräkerho. Yksi kerhon taustayhdistyksen hallituksen jäsenistä tuomittiin vuonna 2018 osallistumisesta pahoinpitelyyn, jonka kohteena oli kerhon entinen jäsen.

Tuomioita jaettiin rikoskokonaisuudessa myös United Brotherhood Karjala -jengin jäsenille.

Poliisilla on käynnissä selvitys siitä, toimiiko The Chosen Ones edelleen kiinteistössä. Selvityksen alla on myös mahdollinen järjestäytyneen rikollisuuden liittyminen tapahtumiin.

Juttua muokattu 23.8. klo 16.58 Lisätty tieto, että poliisi selvittää tapauksen mahdollista yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Lue seuraavaksi