1. yle.fi
  2. Uutiset

"Vaihtoehtoisista faktoista" tunnetuksi tullut Trumpin neuvonantaja Conway luopuu tehtävästään

Kellyanne Conway kertoo haluavansa keskittyä perhe-elämään.

Donald Trump
Kellyanne Conway
Conway ilmoitti asiasta juuri ennen republikaanien puoluekokousta.Kevin Dietsch / EPA

Yhdysvaltain presidentin uskollisimpiin neuvonantajiin kuuluva Kellyanne Conway jättää tehtävänsä. Conway tiedottaa, että hän väistyy presidentti Donald Trumpin hallinnosta elokuun lopussa eli käytännössä jo tällä viikolla.

Uutiskanava CNN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Conwayn aviomies puolestaan jättää Lincoln Project -ryhmän, joka koostuu Trumpia vastustavista republikaaneista. Conway toteaa tiedotteessaan, että pariskunta panee muut erimielisyytensä syrjään ja keskittyy tukemaan lapsiaan koulunkäynnissä.

Conway ilmoitti asiasta juuri ennen republikaanien puoluekokousta, jossa hänen on määrä pitää puhe. Maanantaina alkavassa nelipäiväisessä kokouksessa muun muassa nimitetään Trump virallisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi marraskuun vaaleihin.

Lue täältä, millaisena puolueena republikaanit kokoukseensa lähtee ja mitä kokouksessa on luvassa.

Washington Post -lehden mukaan Conway kertoi Trumpille erostaan sunnuntaina Valkoisessa talossa. Presidentti ei ole kommentoinut asiaa vielä julkisesti.

Conway oli keskeinen tekijä jo Trumpin edellisessä vaalikampanjassa ja on seissyt uskollisesti presidentin rinnalla koko vaalikauden.

Conwayn lausunnot herättivät toistuvasti huomiota ja kiistaa etenkin Trumpin kauden alkuvaiheessa. Koko maailmaa hän kohautti kuvailtuaan Trumpin tiedottajan kertomia lukuja virkaanastujaistilaisuuden yleisömääristä "vaihtoehtoisiksi faktoiksi".

Lue myös:

"Demokraattien tsunami tulee marraskuussa" – Tunnetut republikaanit iskevät Trumpia vastaan ja varoittavat vaalisotkusta

Tämän miehen tehtävä on varmistaa Trumpin jatkokausi – Brad Parscale on itseoppinut koodari ja markkinoinnin huippuosaaja

Trumpin aisapari – Neuvonantaja Kellyanne Conway on mediapelin taituri, jonka hymy ei koskaan hyydy 27.1.2017

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi