1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin teatteri valmistautuu uuteen kauteen koronan varjossa ja osin väistötiloissa

Kaupunginteatterin tilaongelma on kestänyt jo vuosia.

Kajaanin kaupunginteatteri
Kajaanin kaupunginteatteri valmistautuu uuteen kauteen koronan varjossa ja osin väistötiloissa
Kajaanin kaupunginteatteri valmistautuu uuteen kauteen koronan varjossa ja osin väistötiloissa

Kajaanin kaupunginteatterin pitkäaikaiset väistötilat ovat pian valmiit. Seminaarin päärakennukseen rakentuu pieni näyttämö, noin 100 hengen katsomo sekä runsaasti puhuhuoneita, varastotilaa ja toimistoja.

– Fiilis on ennen kaikkea odottava. Olemme harjoitelleet viimeisen vuoden aikana kaiken näköisissä jännittävissä väistötiloissa. Nyt olemme ihan loppumetreillä, että pääsemme taas oikeaan teatterisaliin, kertoo Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijä Antti Hovilainen.

Kaupunginteatterin tilaongelma on kestänyt jo vuosia. Pitkän odotuksen jälkeen alueteatterin tiloja peruskorjataan parhaillaan ja sen jälkeen korjataan myös päänäyttämön tilat.

– Tilanteemme ei ole hullumpi poikkeustilojenkaan johdosta. Olemme voineet aloittaa työt, eli harjoittelemme kohti syksyllä tulevia ensi-iltoja ja toivomme, että voimme tehdä tästä kaudesta hyvän, sanoo kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Koronatilanne vaikuttaa myös teatterin toimintaan. Kinnusen mukaan esimerkiksi työryhmät ja -työpisteet pyritään pitämään edelleen etäällä toisistaan henkilökunnan turvallisuuden takia. Katsomopaikoista myydään vain hieman alle puolet ja katsojia ohjataan tulemaan teatteriin tiettyyn aikaan.

– Turvallisuusasioita jumpataan koko ajan, jotta meille on hyvä ja turvallinen tulla. Toki on toivottua, että katsojat tulevat teatteriin maskien kanssa, jos niin haluavat.

Vaikka yleisöä on koronarajoitusten takia normaalia vähemmän, se ei vaikuta esityksiin, vakuuttaa näyttelijä Hovilainen.

– Totta kai täydet katsomot ovat kivoja, mutta vedämme esitykset samalla tavalla täysillä, vaikka esityksessä olisi vain yksi katsoja.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi