1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Kuntakonkari kukisti osaavan naisen – Salon valtuusto valitsi Tero Nissisen uudeksi kaupunginjohtajaksi

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen voitti äänestyksessä Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen lukemin 33–18.

Salo
Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen kaupungintalon edustalla
Tero Nissisestä tulee järjestyksessään Salon kahdeksas kaupunginjohtaja. Antti Ullakko / Yle

Salon valtuusto valitsi kaupunginjohtajaksi pitkän linjan kunta-alan ammattilaisen. Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen voitti äänestyslukemin 33–18 Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen.

Alun perin virkaa haki 23 henkilöä, mutta Korhonen ja Nissinen valikoituivat kärkiehdokkaiksi. Kaupunginhallitus piti kaksikkoa tasavahvoina, eikä tehnyt omaa ehdotustaan valtuustolle. Kukaan muu ei saanut ääniä maanantai-illan kokouksessa.

Kymmenkunta valtuutettua käytti puheenvuoron ennen äänestystä. Kumpikin hakija sai lähes tasapuolisesti kannatusta. Puheenvuorojen perusteella kävi ilmi, että suuret ryhmät: SDP, kokoomus ja keskusta hajosivat äänestyksessä.

Valintaryhmä luonnehti valituksi tullutta 50-vuotiasta Tero Nissistä kokeneeksi ja hyvin verkostoituneeksi kunta-alan ammattilaiseksi, joka on ratkaisuhakuinen ja aikaansaava. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

Nissinen on johtanut Kemiä vuodesta 2012 lähtien. Sitä ennen hän toimi kaupunginjohtajana Ikaalisissa ja Pyhäjärvellä. Lounais-Suomi on hänelle myös entuudestaan tuttua aluetta, sillä hän on työskennellyt myös Euran talousjohtajana.

Korhosen osalta valintatyöryhmä korosti hänen monipuolista johtajaosaamistaan sekä hyviä viestintä- ja esiintymistaitoja. Valtuutettujen puheenvuoroissa nousi kuitenkin esille 39-vuotiaan Korhosen vähäinen kokemus kaupunginjohtajan tehtävästä.

Jatkossa Korhosesta tulee Nissisen läheinen alainen, sillä hän palaa Salon talousjohtajan virkaan, josta hän siirtyi vt. kaupunginjohtajaksi, kun virkaa hoitanut Lauri Inna irtisanoutui keväällä. Koulutukseltaan Korhonen on kauppatieteiden maisteri.

Lue lisää:

Kaksi loppusuoralle Salon kaupunginjohtajan valinnassa

Salon kaupunginjohtajan pesti houkutteli 23 hakijaa – joukossa neljä kuntajohtajaa

Salon kaupunginjohtajan sijaiseksi talousjohtaja Korhonen

Salon kaupunginjohtaja vaihtuu – Lauri Inna uskoo että hakijoita tehtävään löytyy

Lue seuraavaksi