1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla paljon yrittäjiä, jotka uskovat liikevaihtonsa pienenevän koronavuonna – arviot silti valoisampia kuin keväällä

Yrittäjäjärjestön elokuisessa kyselyssä negatiiviseen kehitykseen uskoo alle puolet, keväällä luku oli yli 60 prosenttia.

yrittäjyys
Oulun kävelykatu kauppakeskus Valkean edustalla
Lähes puolet Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä arvioi, että yrityksen liikevaihto pienenee vuoden loppuun mennessä koronapandemian vuoksi. Kuvituskuva.Paulus Markkula / Yle

Osa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä näkee kuluvan vuoden edelleen liiketaloudellisesti melko synkkänä.

Lähes puolet yrittäjistä arvioi, että yrityksen liikevaihto pienenee vuoden loppuun mennessä koronapandemian vuoksi. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien elokuisessa jäsenkyselyssä vain viidennes arvioi, että liikevaihtoon olisi tulossa kasvua.

Vastaavassa kyselyssä toukokuussa arviot olivat vielä synkemmät. Liikevaihdon pienemistä ennusti silloin yli 60 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä. Puolestaan liikevaihdon kasvuun uskoi keväällä harvempi kuin nyt tehdyssä kyselyssä.

Henkilöstömäärän pienenemiseen yrityksessään vielä tänä vuonna uskoo viidennes työllistävistä yrittäjistä.

Suuri osa pohjoispohjalaisista yrittäjistä luottaa kuitenkin liiketoimintansa olevan niin vahvoissa kantimissa, että se kestäisi koronaviruksen leviämisen toisen aallon. Noin 61 prosenttia yrittäjistä uskoo vaikutusten yritykseensä olevan vähäisiä.

Vain noin viisi prosenttia yrittäjistä povaa konkurssia mahdollisen toisen aallon myötä. Loput yrittäjistä ennustavat jonkinlaisia vaikeuksia ja tuen tarvetta, jos toinen aalto iskee ja varsinkin, jos se kestää pitkään.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi