1. yle.fi
  2. Uutiset

STM:n ohjauskirjeessä virhe – tapahtumajärjestäjät odottivat jo tarkempia ohjeita viranomaisilta

Aluehallintovirasto tiedotti tänään, ettei syyskuussa voi järjestää yli 50 hengen tapahtumia. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan näin ei kuitenkaan ole. Virheellinen tieto on peräisin STM:n ohjauskirjeessä olleesta numerovirheestä.

Keski-Suomi
Karpaloita Lapista
Muun muassa Jyväskylän perinteisten syysmarkkinoiden järjestäjät ehtivät pohtia tapahtuman kohtaloa AVIn lijauksen valossa.. Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat on määrä pitää syyskuun kolmantena viikonloppuna. Kuvituskuva.YLE / Tanja Männistö

Keskisuomalaiset tapahtumajärjestäjät ehtivät jo hämmentyä ja kaivata viranomaisilta tarkempaa tietoa siitä, millaisia yleisötapahtumia uusien koronarajoitusten puitteissa olisi mahdollista järjestää.

Aluehallintoviranomainen viestitti tänään, että yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäminen olisi sekä sisä- että ulkotiloissa pääosin kielletty syyskuussa.

AVI totesi tiedotteessaan, että tilaisuuksia saisi järjestää, jos niiden turvallisuus voidaan taata THL:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön toukokuisten ohjeiden mukaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi kuitenkin tiedotteen jälkeen tänään iltapäivällä, ettei kokoontumisiin ole tulossa kiristyksiä, vaan STM:n ohjauskirjeessä aluehallintovirastoille on ollut kirjoitusvirhe. Nolla oli pudonnut pois luvusta 50.

Muun muassa Jyväskylän perinteisten syysmarkkinoiden järjestäjät ehtivät jo pohtia tapahtuman kohtaloa.

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat on määrä pitää syyskuun kolmantena viikonloppuna.

Wemmi järjestetään nykyisin sekä keväällä että syksyllä, mutta kevään tapahtuma peruttiin jo koronaepidemian takia.

Jo viime perjantaina Wemmin järjestäjä eli FKS-Tapahtumat perui markkinoiden sisätapahtuman sekä samaan aikaan järjestettäväksi suunnitellut Metsässä- ja Retkellä-messutapahtumat. Peruutus koski yhteensä yli kolmeasataa näytteilleasettajaa.

Wemmin ulkotapahtumassa on noin 150 näytteilleasettajaa.

Jämsän raskaskonealan FinnMetko 2020 -tapahtumaan on aikaa enää alle kaksi viikkoa.

FinnMetkon järjestäjätkin kertoivat tänään iltapäivällä jo selvittävänsä, miten AVIn uudet ohjeet vaikuttavat järjestelyihin.

THL:n ja ministeriön turvallisuusohjeet edellyttävät tapahtumalta muun muassa ihmisten välisten turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeiden noudattamista.

Päivitetty tiedot klo 14.05, että STM:n ohjauskirjeessä oli kirjoitusvirhe

Lue seuraavaksi