1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Pohjanmaa

Vanhusten ja vammaisten kyydit välittää Keski-Pohjanmaalla jatkossa helsinkiläisyritys

Asiakkaille lähetetään tietoa käytännöistä ennen kuin muutos astuu voimaan joulukuussa.

Keski-Pohjanmaa
Taksi.
Kyytien välittäjä vaihtuu, kun Taksi Helsinki Oy ottaa hoitaakseen vanhusten ja vammaisten kulljetuspalvelun. Kuvituskuva.Juho Karlsson / Yle

Soiten hallitus on valinnut uudeksi matkapalvelukeskuksen hoitajaksi Taksi Helsinki Oy:n. Se ottaa vastuun vanhuusten ja vammaisten kyytien välittämisestä joulukuussa.

Tarjouksia tuli neljä, joista kolme täytti kriteerit. Tarjouskilpailussa oli määritelty tarkasti laatuvaatimukset ja palvelun sisältö. Kun ne täyttyivät, edullisin tarjous voitti.

Myös toimintaa nyt hoitava FCG Smart Transportation oli halukas jatkamaan kyytien välittämistä.

Taksi Helsinki ottaa toiminnan vastuulleen joulukuussa. Sillä on entuudestaan kokemusta vastaavasta, sillä se hoitaa kyytien välityksen myös eteläkarjalaisen Eksoten alueella.

Toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin mukaan vaihdos hoidetaan niin, että muutos näkyy asiakkaille mahdollisimman vähän. Vielä ei osata sanoa, muuttuuko numero, josta kyydit tilataan. Luvassa on myös erilaisia tilaustapoja: puhelimen rinnalle tulee digiportaali.

Kaikille kuljetuspalvelun asiakkaille lähetetään asiasta tietoa.

Joulukuussa muuttuu vain kyytien välittäjä, liikennöitsijät on kilpailutettu erikseen, ja alueen tutut yrittäjät hoitavat ajot jatkossakin. Keskus tilaa asiakkaalle lähimmän saatavilla olevan auton, minkä toivotaan nopeuttavan ja helpottavan käytäntöä.

Soite päätti kilpailuttaa uudelleen vanhusten ja vammaisten kuljetuksia välittävän kyytikeskuksen toiminnan, koska edellinen kilpailutus kaatui Markkinaoikeudessa.

Kuljetuksia välittävä Kyytikeskus aloitti toimintansa vuonna 2017 ja joutui heti myrskyn silmään isojen ongelmien takia. Kyytikeskuksen toiminnasta alun perin vastannut Speys Oy myi liiketoimintansa loppuvuoden 2018 jälkeen FCG Smart Transportation Oy:lle, jonka perustivat Ahola Transport ja FCG Finnish Consulting Group Oy.

Soite hävisi markkinaoikeudessa kiistan vanhuskyydeistä: toiminta menee taas uusiksi, mutta asiakkaiden palveluihin se ei vaikuta

Lue seuraavaksi