1. yle.fi
  2. Uutiset

Varsinais-Suomessa heinäkuussa 1 500 lomautettua kesäkuuta vähemmän – viime vuoden työllisyysaste edelleen kaukana

Lomautettujen määrä on vähentyi joka viikko heinäkuun ajan. Luvut ovat silti kaukana viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Varsinais-Suomi
Henkilö työskentelee toimistossa.
Pixabay

Varsinais-Suomen te-toimistossa oli heinäkuun lopussa 33 100 työtöntä työnhakijaa. Lomautettujen määrä laski kesäkuuhun nähden 1 500 henkilöä.

Viime vuoteen verrattuna luvut ovat silti karuja. Vaikka lomautettujen määrä on kääntynyt laskuun, oli työttömiä silti 10 500 enemmän kuin viime vuonna samana aikana. Määrä on kuitenkin vähentynyt viikko viikolta heinäkuun ajan. Lomautetut lasketaan tilastoissa työttömiksi.

Työttömien määrä siis kasvoi viime vuoteen nähden Varsinais-Suomessa 46 prosenttia ja koko maassa lähes samaa tahtia. Koko maan osalta kasvua tuli 44 prosenttia. Kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua.

Työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa heinäkuun lopussa 14,5 prosenttia. Luku on 5,6 prosenttiyksikköä viime vuotta suurempi. Työttömyysaste on Varsinais-Suomessa hieman koko maan keskiarvoa matalampi, kun koko maassa työttömyysaste oli kuun lopussa 14,7 prosenttia.

Lue seuraavaksi