1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla edelleen huomattavan korkea määrä työttömiä – lomautuksia kuitenkin purettu

Lomautettujen määrä väheni heinäkuun aikana noin 2 500 henkilöllä, joka on 35 prosenttia kesäkuun lomautusluvuista.

työnhakijat
rakentaja, rakennus
Avoimia työpaikkojakin on ollut tuhansia, muun muassa rakennustyöntekijöille on ollut töitä heinäkuussa. Kuvituskuva.Karoliina Marttala / Yle

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli heinäkuun lopussa edelleen korkea, luku oli 15 prosenttia. Työttömien työnhakijoita oli seitsemän tuhatta enemmän kuin vuosi sitten samana ajankohtana.

Kaikkiaan maakunnassa oli noin 28 100 työtöntä työnhakijaa heinäkuun lopussa.

Lomautettujen määrä laski kuitenkin viimeisimmän tilastoidun kuukauden aikana, noin 2 500 henkilöllä. Pohjois-Pohjanmaalla oli kuitenkin heinäkuun lopussa edelleen noin 4 500 lomautettua.

Eri kuntien välillä on suuriakin eroja työttömyydessä. Oulussa työttömyysaste on 16,6 prosenttia, kun samana aikaan esimerkiksi Hailuodossa prosenttiluku on kahdeksan.

Koronakriisistä huolimatta tietyn alan työvoimalle olisi kysyntää. Avoimia työpaikkoja oli heinäkuun aikana runsaasti tarjolla, yhteensä noin 8 200 työpaikkaa.

Kesällä on etsitty varsinkin perusosaajia, sen sijaan erityisasiantuntijoille ei ole löytynyt paikkoja viime vuoden tapaan. Eniten uusia työpaikkoja oli avoinna rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille sekä palvelu- ja myyntityöntekijöille.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi