1. yle.fi
  2. Uutiset

Laukaassa mahdollinen korona-altistus koulussa – alakoululuokka etäopetukseen

Tartuntataudeista vastaava lääkäri on suositellut mahdollisesti altistuneen luokan oppilaita jäämään tiistaiksi kotiin. Viranomaiset pohtivat mahdollisia jatkotoimia.

Laukaa
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Laukaan kirkonkylän koulun yhdessä luokassa on tapahtunut mahdollinen koronavirusaltistus, tiedottaa Laukaan kunta. Asia varmistui eilen maanantaina.

Varotoimenpiteenä Laukaan kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri antoi koululle suosituksen, että kyseisen alakoululuokan parikymmentä oppilasta jäävät kotiin tiistaipäivän ajaksi, jotta terveydenhoidon viranomaiset voivat arvioida mahdolliset altistumiset ja päättää jatkotoimista.

– Maanantaina illalla tuli tieto, että altistus on mahdollisesti tapahtunut yhdessä luokassa. Siitä laitettiin heti viesti vanhemmille ja luokalle. Terveysviranomaisten kanssa sovittiin, että tänään tiistaina oppilaat ovat etäopetuksessa ja selvitetään, onko aihetta karanteeniin ja jatkaa etäopetusta, kuvailee Laukaan sivistysjohtaja Juha Tolonen.

Muiden koululaisten osalta koulunkäynti jatkuu, ja kouluun voi tulla normaalisti terveenä.

Tarkempia tietoja mahdollisesta altistajasta ei anneta, sanoo Tolonen.

Tolonen painottaa, että koulujen saamista ohjeista ja varotoimista koronaan liittyen on syytä pitää kiinni.

– Tärkeä on muistaa, ettei näitä varotoimia ja ohjeita turhaan anneta. On hyvä, että niitä noudatetaan, niin selvitään paljon vähemmällä. Muistetaan siis pitää etäisyyksiä ja huolehtia käsihygieniasta, eikä tulla sairastuneena kouluun, se on ehdottoman tärkeää.

Laukaassa ilmeni myös viime perjantaina mahdollinen korona-altistus koulussa (siirryt toiseen palveluun) (laukaa.fi). Tuolloin Leppäveden koulun yhdessä luokassa tuli tietoon mahdollinen altistuminen virukselle.

– Siinä tapauksessa todettiin, että altistumista on vähän ja varotoimia on noudatettu hyvin, eikä lähikontakteja ollut paljon. Terveysviranomaiset arvioivat, ettei siinä ollut aihetta laajempiin karanteeneihin. Päädyttiin siihen, että oppilaat palaa normaalisti lähiopetukseen. Kysyin asiasta tänään koululta ja siellä ei ole tullut tietoon uusia altistumisia. Näyttää siltä, että näitä tapauksia kuitenkin nyt tulee. Yritetään kuitenkin kaikkemme, että tartunnat voisimme estää, eivätkä ne laajenisi, toteaa Tolonen.

Lisätty Juha Tolosen kommentit klo 10:29

Lue seuraavaksi