1. yle.fi
  2. Uutiset

Kannonkoski ja Kivijärvi kallistumassa kohti Kyyjärven kuntajakoselvitystä

Sekä Kannonkosken että Kivijärven kunnanhallitus näyttää vihreää valoa Kyyjärven kuntajakoselvitykseen osallistumiselle.

Kuntakehitys
Suojatie Kannonkosken keskustassa.
Äänet jakautuivat jyrkästi, kun Kannonkosken kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että kunta osallistuu Kyyjärven kuntajakoselvitykseen.Petri Aaltonen / Yle

Kannonkoski ja Kivijärvi ottivat maanantaina Kyyjärven kuntajakoselvitykseen osallistumisen uuteen käsittelyyn. Keväällä Kivijärvi otti asiaan kielteisen kannan, Kannonkoski ehdollisen myönteisen.

Kesän mittaan esille on noussut mahdollisuus neljän K-kunnan eli Kyyjärven, Karstulan, Kannonkosken ja Kivijärven liitosselvittelyyn. Kuntajakoselvittäjäksi nimetty Eero Laesterä on myös esitellyt kunnille karuja talouslukuja, jotka ovat saaneet monet päättäjät tarkistamaan kantaansa asiassa.

Maanantaina kunnanhallitus käsitteli siis sekä Kannonkoskella että Kivijärvellä esitystä uudelleen. Päätös vaati kummassakin hallituksessa äänestyksen.

Kannonkoskella, jonka suhtautuminen kuntajakoselvitykseen oli aiemmin myönteisempi, äänestys oli yllättävän tiukka. Kunnanhallitus päätti lopulta äänin 4–3 esittää valtuustolle selvitykseen osallistumista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Hänninen (kesk.) uumoilee asian jakavan mielipiteitä myös valtuustossa. Hän toivoo valtuutettujen perehtyvän kaikkeen tarjolla olevaan taustamateriaaliin ennen ensi maanantain kokousta.

– Se sanonta, että tieto lisää tuskaa ei tässä päde, vaan tieto helpottaa päätöksentekoa, Hänninen sanoo.

Aiemmin kielteisesti kuntaliitossuunnitelmiin suhtautuneen Kivijärven hallitus kannatti selvitykseen osallistumista äänin 5–2.

Kunnanjohtaja Pekka Helppikangas oli esittänyt kunnanhallitukselle, että asiaa ei käsiteltäisi uudelleen, mutta kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkki Leppänen (kesk.) oli käsittelyn kannalla.

– Kevään jälkeen tässä on ilmennyt niin paljon uusia käänteitä ja tullut uusia selvityksiä, että tämä oli hyvä ottaa uuteen käsittelyyn, Leppänen toteaa.

Kyyjärven kuntajakoselvitykseen osallistumisesta päättää molemmissa kunnissa valtuusto. Valtuuston kokous on sekä Kannonkoskella että Kivijärvellä ensi maanantaina, 31.8..

Lue seuraavaksi