Hyppää sisältöön

Oulu10-palvelupisteen rakennukseen Torikadulle tulossa vesivahinkoremontti – korjattavaa kummassakin kellarikerroksessa

Betonirakenteen läpi on päässyt vähäisiä sulamis- ja sadevesia ainakin kahden ja puolen vuoden ajan.

Oulu10:n kiinteistössä on havaittu rakennevikoja jo vuonna 2018. Korjaukset voidaan aloittaa, kun niille saadaan rakennusvalvonnalta lupa. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulu10-palvelupisteen kiinteistö Torikadulla on joutumassa vesivahinkoremonttiin lähitulevaisuudessa. Vuonna 2008 valmistuneen rakennuksen kumpaankin kellarikerrokseen pääsee betonirakenteen läpi vähäisiä määriä sulamis- ja sadevesiä. Tämä on havaittu ensimmäisen kerran jo alkuvuonna 2018.

– Rakennuksen ulkopuolisissa vesieristyksissä on havaittu puutteita, sanoo kiinteistömanageri Juha Merilä Oulun kaupungilta.

Kaupunki on jo aloittanut Torikadun Oulu10:n työmaasuunnittelun yhdessä kiinteistön rakennuttajan YIT:n kanssa.

Tarkoituksena on seuraavaksi kartoittaa vahinkojen laajuus niin rakennuksen sisältä kuin ulkoa ja aloittaa perustusten korjaukset ulkopuolelta. Sen jälkeen märkä betoni aiotaan kuivattaa.

– Työt voidaan aloittaa, kunhan kaupungin rakennusvalvonta antaa niihin luvan, Merilä sanoo.

Jos kellarikerroksissa sijaitsevaan ilmanvaihtokonehuoneeseen joudutaan tekemään remonttia, koko rakennuksessa ei pysty tänä aikana työskentelemään.

Kellarikerroksissa ei ole tällä hetkellä toimistotiloja. Aiemmin ylemmässä kellaritasossa ollut painatuskeskus on jo siirretty pois tiloista sen jälkeen, kun veden tihkuminen rakenteista huomattiin. Kellarissa sijaitsee myös työntekijöiden sosiaalitiloja.

Juha Merilän mukaan kellarikerrosten yläpuolella ei ole koettu ongelmia rakenneviasta.

Oulu10-palvelupisteen rakennukseen on muuttanut kaupungintalolta muun muassa konsernihallinnon henkilöstöä väistötiloihin. Merilän mukaan etätyöaikana yläkerroksissakaan ei työskentele kuin vähän väkeä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.