1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen kaupunginteatteri etsii sohvakriitikoita – viisi valittua pääsee kurkistamaan teatterin kulisseihin

Sohvakriitikoiden kirjoitukset julkaistaan Seinäjoen kaupunginteatterin blogissa.

Teatteri
Jelena Jokelin-Muilu sohvalla
Teatterikuraattori Jelena Jokelin-Muilu odottaa innolla, että pääsee lukemaan sohvakriitikoksi haluavien vapaamuotoisia hakemuksia.Anna Valtari / Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri etsii sohvakriitikoita. Tehtävään valittavia luvataan myös kouluttaa ja perehdyttää kriittiseen katsomiseen ja kirjoittamiseen.

– Mukaan voi hakea kuka vain. Valitsemme hakijoista viisi katsojaa, kertoo teatterikuraattori ja yleisötyöntekijä Jelena Jokelin-Muilu.

Sohvakriitikoiden kirjoitukset julkaistaan Seinäjoen kaupunginteatterin blogissa.

– Tyyli ja mielipiteet ovat jokaisen kirjoittajan omia, korostaa Jokelin-Muilu.

Kriteerejä kriitikkojen valintaan ei ole monta.

– Oletuksena toki on, että teatterista kiinnostuneella hakijalla on halu kirjoittaa. Hänen tulisi olla täyttänyt 16 vuotta ja sitoutua sohvakriitikkotoimintaan syyskuusta 2020 kevääseen 2021.

Uutta yleisötyötoimintaa

Sohvakriitikot tapaavat teatterilla kerran kuukaudessa teatterikuraattorin johdolla. Mukaan voi tulla kauempaakin, mutta mahdollisesti syntyviä matkakuluja teatteri ei korvaa.

Jelena Jokelin-Muilu on innoissaan uudesta yleisötyötoiminnasta. Hän kertoo, että toiminta muotoutuu valitun joukon toiveiden mukaan.

– Sohvakriitikot pääsevät tutustumaan tekijöihin ja kurkkaamaan teatterin kulisseihin. Jokainen luonnollisesti saa lipun teatterimme omiin esityksiin.

Hakuaika sohvakriitikon tehtävään päättyy 6. syyskuuta. Ohjeita hakuun löytyy Seinäjoen kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Lue seuraavaksi