1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäjä moittii arvioita Navalnyin myrkyttämisestä hätäisiksi – "Jos myrkkyä löytyy, tietysti tutkimme"

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov tyrmää tyhjänä puheena epäilyt Venäjän osallisuudesta Navalnyin sairastumiseen.

Aleksei Navalnyi
toimittajia sairaalan edustalla
Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi siirrettiin viikonloppuna Venäjältä hoidettavaksi Charité-sairaalaan Berliiniin. Kuvassa toimittajia istuu maanantaina odottamassa tietoa Navalnyin tilasta.Filip Singer / EPA

Kreml sanoo, että Venäjä tutkii oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin sairastumisen, jos varmistuu, että tämä myrkytettiin.

Venäjä on kiitollinen, jos Navalnyita hoitavat saksalaislääkärit pystyvät vahvistamaan syyn tämän sairastumiseen, sanoo Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Hän kuitenkin arvostelee saksalaissairaalaa myrkytys-sanan hätäisestä käytöstä. Ei ole tiedossa, mistä myrkystä olisi kyse, eikä Navalnyita ensin hoitaneiden venäläislääkärien diagnoosi viittaa myrkytykseen, Peskov sanoo.

Kreml kiistää "tyhjänä puheena" epäilyt, joiden mukaan Venäjä olisi myrkyttänyt Navalnyin. Peskovin mukaan he eivät aio ottaa kyseisiä epäilyjä vakavasti.

Kreml sanoo, että venäläislääkärit kamppailivat Navalnyin parantamiseksi kolme päivää ja todennäköisesti pelastivat tämän hengen.

Aiheesta aiemmin:

Sairaala: Navalnyin näytteistä löytyi myrkkyä

Kansalaisjärjestö: Navalnyi selviää hengissä – oppositiojohtajan tiedottajan mukaan uutta tietoa terveydentilasta ei kuitenkaan vielä ole

Novitšokia, poloniumia, luoteja – Useita Venäjän kriitikoita on vuosien varrella myrkytetty tai ammuttu

Lähteet: Tass, Reuters

Lue seuraavaksi