1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomussalmen Taiteiden yön peruuntuminen perutaan – Avin kokoontumisrajoitusmoka vaikuttaa myös Kainuussa

Tulevana syksynä Kainuussa järjestetään tapahtumia, joiden järjestäjät kuuntelevat herkällä korvalla viranomaisten päätöksiä.

Tapahtumien järjestäminen
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Aluehallintoviraston maanantain virheellinen ilmoitus kokoontumisrajoituksista sai monen tapahtumajärjestäjän pulssin kohoamaan myös Kainuussa.

Suomussalmella ennätettiin jo perua syyskuussa järjestettävä Taiteiden yö, mutta tiistaina kunnasta kerrottiin, että tapahtuma järjestetään sittenkin. Kunnan kulttuurituottaja Joni Kinnunen ymmärtää, että viranomaisillakin voi sattua virheitä voi tällaisena aika, kun eletään arkea arvaamattoman viruksen kanssa.

Lokakuussa Kajaanissa järjestettävän Lammen Loiskeet -festarin toimitusjohtaja Jouko Palorinteen mukaan maanantai aiheutti turhaa hämminkiä, kun kaikki tapahtumajärjestäjät ovat herkällä korvalla.

– Olihan se tähän tilanteeseen turha moka.

Kaiken keskellä lokakuussa Kajaanihallilla järjestettävien Lammen Loiskeiden ja Kekrifestin suunnitelmat etenevät. Palorinne laskee, että tapahtumaan on myyty lippuja tasaisesti.

– 500 lipun raja on mennyt rikki perjantailta.

Lammen Loiskeille ja samana viikonloppuna järjestävään Kekrifestiin on Palorinteestä tarkoitus ottaa porukkaa enemmänkin. Tämän hetkisillä ohjeilla se on mahdollista.

– Jos rajoitukset muuttuvat, että maksimi on 500, niin silloin ei voida tapahtumaa järjestää, kustannukset ovat sen verran kovat, että 500 kävijää per ilta ei riitä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi