1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin matkailun pelastussuunnitelmat koronakriisistä vaikuttavat myös Rukalle ja Iso-Syötteelle

Pohjois-Pohjanmaan isot talvikohteet ovat tietoisia suunnitelmista ja toivovat ratkaisuja talven charter-matkailuun.

matkailu
Ruka tyhjeni koronaviruksen vuoksi maaliskuun lopulla 2020.
Ruka tyhjeni matkailijoista koronaviruksen vuoksi viime maaliskuussa. Nyt tulevalle talvikaudelle toivotaan uusia ratkaisuja charter-matkailun tueksi. Arkistokuva.

Ruka ja Iso-Syöte eivät ole olleet varsinaisesti mukana valmistelemassa ja neuvottelemassa pohjoisen matkailun pelastussuunnitelmia mutta tukevat hanketta.

Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Ahon mukaan suunnitelmat koskevat myös Kuusamon aluetta ja lentokenttää, vaikka julkisuudessa onkin puhuttu Lapin matkailusta ja lentokentistä.

Ilta-sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Lapin matkailun pelastamista koronakriisistä on valmisteltu viime keväästä lähtien. Suunnitelmaa ovat tehneet Lapin matkailuala ja työ- ja elinkeinoministeriö. Mutta esimerkiksi Iso-Syötteen yrittäjä Jorma Terentjeff kertoo olleensa informoituna neuvotteluista, ja antaneen Syötteen puolesta tukensa hankkeelle.

Pohjoiseen lentäville turisteille suunnitellaan erittäin tiukkoja ohjeita, lentokentillä tehtäisiin koronatestejä ja osin voisi olla kasvomaskipakko.

Iso osa Rukan ja Syötteen matkailijoista tulee ulkomailta, joten suunnitelmat auttaisivat myös niiden talvimatkailunäkymiä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi