1. yle.fi
  2. Uutiset

Parikkala lähtee Lappeenrannan ja Imatran kanssa Itäradan hankeyhtiöön, jos sellainen perustetaan – sijoittaisi 72 000 euroa

Parikkalan kunnanhallitus on päättänyt, että jos Itärataa suunnitteleva yhtiö perustetaan, Parikkala sijoittaa siihen 72 000 euroa.

Parikkala
Rautatiekiskot lähikuvassa.
Jos Itärataa suunnitteleva yhtiö perustetaan, Etelä-Karjalasta ovat mukana Lappeenranta, Imatra ja Parikkala.Katja Halinen / Yle

Parikkalan kunta on lähdössä mukaan Itärataa suunnittelevaan yhtiöön.

Parikkalan kunnanhallitus päätti eilen tiistaina, että jos Itärataa suunnitteleva yhtiö perustetaan, kunta sijoittaa siihen 72 000 euroa.

Myös Lappeenranta ja Imatra ovat kiinnostuneita lähtemään mukaan Itärataa suunnittelevaan yhtiöön. Alustavien laskelmien mukaan Lappeenrannan osuus yhtiön rahoittamisesta on 3,6 miljoonaa euroa ja Imatran osuus 2,3 miljoonaa euroa.

Kaupunkien reunaehtona on, että junaratayhteys kulkee Helsingistä Porvoon kautta Kouvolaan. Toinen esillä ollut ratavaihtoehto on Itäinen rantarata, joka kulkisi Helsingistä Porvoon ja Kotkan kautta Luumäelle.

Kun ratalinjaus ja kaikki mukaan lähtevät tahot ovat selvillä, tarkentuvat myös yksittäisten kuntien rahoitusosuudet suunnitteluyhtiöstä.

Kuntien on kerrottava liikenne- ja viestintäministeriölle elokuun loppuun mennessä, ovatko ne kiinnostuneita lähtemään mukaan rahoittamaan Itäradan suunnittelua varten perustettavaa yhtiötä.

Lue seuraavaksi