1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nakkila

Siivousinto työllistää Nakkilassa: Suomisen kuitukangastehtaalle palkattu lisää määräaikaisia työntekijöitä

Pyyhintävälineiden lisäksi Nakkilassa valmistetaan uudenlaista kuitukangasta hengityssuojaimia varten.

Nakkila
Tamperelaisen ravintola Puiston työntekijä siistii terassin myyntitiskiä
Korona kasvatti pyyhintätuotteiden kysyntää. Kuvituskuva. Matias Väänänen / Yle

Koronapandemian siivittämä siivousinto on tuonut lisää töitä kuitukankaita valmistavan Suominen Oy:n Nakkilan tehtaalle. Siivous- ja pyyhintätuotteiden kysyntä on kasvanut niin paljon, että tehtaalle on palkattu lisää väkeä.

Kysyntäpiikin vuoksi Nakkilan tehtaalle otettiin kevään ja kesän aikana 20 määräaikaista työntekijää. Puolet heistä jatkaa töitä ainakin vuoden loppuun saakka. Vakituista työntekijöitä Nakkilassa on sata.

– Pyyhintätuotteiden kysyntä on edelleen nousussa, mutta uskon, että olemme lähellä huippua, toteaa Nakkilan tehtaan johtaja Piia Tiainen.

Uusi kuitukangas maskeja varten

Lisää töitä Nakkilaan on tuonut myös Suominen Oy:n yhdessä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa kehittämä kuitukangas, joka sopii hengityssuojaimien materiaaliksi.

Tehdas pystyy tuottamaan kuukauden aikana materiaalia noin viittätoista miljoonaa hengityssuojainta varten. Uusi kuitukangas täyttää eurooppalaisen standardin kakkostyypin hengityssuojainta koskevat vaatimukset.

Suominen Oy:n tulos parani ja liikevaihto kasvoi huhti - kesäkuussa. Liikevoitto nousi 12,4 miljoonaan viime vuoden 2,7 miljoonasta eurosta.

Lue seuraavaksi