1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. UPM

UPM aloittaa yt-neuvottelut myös Pietarsaaressa – uhattuna yli 30 työpaikkaa?

Yhtiö hakee tehostamistoimillaan kaikkiaan 75 miljoonan säästöjä.

UPM
UPM i Jakobstad.
Yle/Joni Kyheröinen

Metsäteollisuusyhtiö UPM aloittaa syyskuun alussa yt-neuvottelut myös Pietarsaaressa. Ne koskevat sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä.

Pietarsaaren, Kymin ja Kaukaan tehtailta voi neuvottelujen myötä kadota yhteensä 110 työpaikkaa. Vähentämistarvetta ei yksilöidä tehtaittain.

– Nuo kolme tehdasta ovat melko samankokoisia. Jos luvun 110 jakaa kolmella, niin ehkä lähellä ollaan, pohtii tehtaanjohtaja Simon Fagerrud.

Pietarsaaren sellutehtaalla työskentelee noin 300 henkeä. Tasainen leikkaaminen kolmen tehtaan kesken veisi siis Pietarsaaresta yli kymmenen prosenttia työpaikoista.

Kaikkiaan UPM vähentää Suomessa yli 600 työpaikkaa.

Kovimmin kärsii Jämsä Keski-Suomessa. Yhtiö aikoo sulkea siellä Kaipolan paperitehtaan kokonaan vuoden loppuun mennessä. Tehtaalla työskentelee 450 ihmistä.

.Järjestelyt koskevat myös muita suomalaisia sellutehtaita, UPM Metsää ja Tervasaaren tehdasta Valkeakoskella Pirkanmaalla.

Yhtiö suunnittelee säästävänsä 75 miljoonaa euroa vuodessa.

Seurasimme suorana tiedotustilaisuutta: UPM lakkauttaa Kaipolan tehtaan – pääluottamusmies: "Tämä on suomalaisen johtamisen rimanalituspäivä"

Uutista täydennetään.

Lue seuraavaksi