1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun Messukeskus siirtää kaikki syksyn tapahtumansa ensi vuoteen

Messukeskus perustelee päätöstään koronavirukseen liittyvien riskien ja haasteiden lisäksi taludellisilla seikoilla.

Turku
Turun Messukeskuksen logo.
Messukeskus ei järjestä perinteisiä syksyn suurtapahtumia. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turun Messukeskus ei järjestä tänä vuonna omia messutapahtumia. Syksyn messut siirtyvät ensi vuoteen.

Messukeskus kertoo tiedotteessaan, että kokoustoiminta sekä muiden tahojen tiloissa järjestämät tapahtumat jatkuvat normaalisti turvamääräyksiä ja väljyyttä noudattaen.

Päätöksen myötä ensi vuoteen siirtyvät muun muassa Kirjamessut, Ruoka- ja Viinimessut, Mökki & Meri, Venexpo, Osaava Nainen, Rekryexpo ja Turun Taide- ja Antiikkimessut.

Messukeskus perustelee päätöstään koronavirukseen liittyvien riskien ja haasteiden lisäksi taloudellisilla seikoilla. Messukeskus sai Business Finlandilta täyden 100 000 euron tuen. Toimitusjohtaja Marja Pekkasen mukaan se olisi kuitenkin kannattanut jättää käyttämättä.

– Ilmeni, että se söi 70 prosenttia yleistä kustannustukea. Karsimme ajoissa kevään kulut täysin minimiin, joten tukeen oikeuttava ajanjakso näytti lukujen valossa erilaiselta kuin mitä se todellisuudessa oli.

– Business Finlandin tuella tehdään nyt liiketoimintaa tulevaisuudessa edistävä palvelujärjestelmä, jonka toteuttaa ulkopuolinen tuottaja. Tukiehtojen mukaisesti valtaosa saadusta tuesta meneekin tuen saamisen ehtojen mukaisesti palvelun toteuttajalle, toteaa Marja Pekkanen Messukeskuksen tiedotteessa.

Messujen peruuntuminen jättää melkoisen loven myös Turun talouselämään. Turun Messukeskus työllisti ja toi tuloa alueelle 17 miljoonaa euroa vuodessa, josta vaikutus hotelleille ja ravintoloille oli 2,7 miljoonaa.

Täältä voit lukea uusimmat tiedot koronasta Suomesta ja maailmalta.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Lue lisää:

Turun kirjamessuja siirretään vuodella eteenpäin

Lue seuraavaksi