1. yle.fi
  2. Uutiset

Lammin vanha pappila odottaa tyhjillään purkamista – vanha seurakuntatalo on käytössä vielä vuosia?

Uudesta seurakuntatalosta on tehty jo alustava hinta-arvio, joka on yli kolme miljoonaa euroa.

seurakuntatalot
Lammin vanha seurakuntatalo, jonka edessä autoja parkissa.
Lammin vanha seurakuntatalo on huonossa kunnossa, eikä sitä kannata korjata. Hannu Harhama / Yle

Lammilla saadaan vielä odottaa uuden seurakuntatalon rakentamista. Talousjohtaja Kai Kauppinen esittää torstaina kokoontuvalle Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle, että ensi vuoden talousarvioon varataan määräraha Lammin uuden seurakuntatalon suunnitelmien tekemiseen.

Lisäksi Kauppinen esittää, että uuden kiinteistön rakentamisesta ja rahoituksesta päätetään syksyllä 2021 vuoden 2022 talousarvion hyväksymisen yhteydessä.

Sam-lns Oy:n konsultti Sami Niku-Paavo on laskenut kesän aikana Lammin uuden seurakuntatalon tavoitehinta-arvioksi yli kolme miljoonaa euroa.

– Niku-Paavon tekemä laskelma perustuu viime keväänä Lammilla tehtyyn tilatarveselvitykseen, ja se on suuntaa-antava. Tarkemmat kustannukset selviävät toki vasta myöhemmin, kertoo Lammin seurakunnan kirkkoherra Heli Ulvinen.

Purkukuntoisia rakennuksia ei kannata korjata

Lammin seurakuntatalo ja pappila on rakennettu vuonna 1955. Huonokuntoiset rakennukset sijaitsevat Hämeenlinnan seurakuntayhtymän omistamalla tontilla.

Seurakuntatalon purkupäätös odottaa uudisrakennuksen rakentamispäätöstä. Sen sijaan vanhan, tyhjillään olevan pappilan purkamisaikataulusta ei ole tarkkaa tietoa.

– Vanha pappila on paritalo, jonka toisessa päässä oli seurakunnan päiväkerho ja toisessa asui vuokralaisia. Nyt pappila on tyhjillään, sillä päiväkerholaiset siirtyivät seurakuntatalolle ja vuokralaiset lähtivät pois jo viime kesänä, kirkkoherra Heli Ulvinen kertoo.

Tarkoituksena on rakentaa uusi seurakuntatalo vanhan pappilan paikalle, koska se on tasamaata. Lammin seurakunnan työntekijät odottavat kaikessa rauhassa pääsyä uuteen taloon.

– Tullaan toimeen tässä vaiheessa täällä, toteaa Ulvinen.

Lue myös: Hämeenlinnan seurakuntayhtymä rakentaa kaksi uutta ja remontoi yhden vanhan seurakuntatalon

Lue seuraavaksi