1. yle.fi
  2. Uutiset

Pudasjärven kaupungintalon kupeeseen nousee parhaillaan hirsiverhoiltuja kerrostaloja

Kahden niin sanotun hybridikerrostalon rakentaminen on alkanut jo toukokuussa, ja valmista on vuoden päästä syksyllä.

puurakennukset
Pudasjärven niin sanottujen hybriditalojen työmaasta kesäkuussa 2020. Runko rakennetaan betonista, julkisivuja ja väliseiniä hirrestä.
Kuva Pudasjärven kerrostalotyömaasta kesäkuussa 2020. Talojen runko rakennetaan betonista, julkisivua ja väliseiniä hirrestä.AirMoilanen

Hirsirakentaminen Pudasjärven taajaman jatkuu. Kaupungin keskustaan on nousemassa kaksi niin sanottua hybridikerrostaloa, joiden rakentamiseen käytetään betonia ja paikallista hirttä.

Kummankin talon rungosta tulee betoninen. Julkisivu, ulkovaippa ja osa väliseinistä rakennetaan hirsistä. Talojen on määrä olla valmiina syksyllä 2021.

– Rakennustyöt ovat alkaneet jo toukokuussa. Talot sijoittuvat Pudasjärven kaupungintalon viereen, kertoo Pudasjärven Vuokratalojen toimitusjohtaja Jouko Väänänen.

Noin 9,5 miljoonan euron hankkeen suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota kosteudenhallintaan ja hirsien suojaamiseen rakentamisen aikana. Pudasjärven Vuokratalojen käyttöön tulevat hirsikerrostalot urakoi rakennusliike Lapti.

Pudasjärven taajamassa on jo suuri hirrestä tehty koulurakennus, ja parhaillaan keskustaan rakennetaan hirsistä Hyvän olon keskusta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi