Hyppää sisältöön

Juvan lehti: Karhujahdissa oli uhkaava tilanne Juvalla – karhu hyökkäsi kohti metsästäjää

Kokenut metsästä selvisi tilanteesta ilman vammoja.

Juvalla koettiin karhujahdissa uhkaava tilanne. Arkistokuva. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Karhujahdissa koettiin Juvalla viime perjantaina uhkaava hetki, kun kuolettavan osuman saanut 130 kiloinen karhu lähti hyökkäämään kohti ampujaansa. Asiasta kertoo torstaina ilmestynyt Juvan lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehdessä karhun hyökkäyksen kohteeksi joutunut kokenut karhunmetsästäjä Ilpo Kivelä kertoo toimineensa vaistonvaraisesti ja selvisi tilanteesta ilman vammoja.

– Kyllähän siinä oli vaaratilanteen aineksia, mutta hengissä ollaan, kertoo Ilpo Kivelä lehden haastattelussa.

Kivelä kertoo ampuneensa karhua noin 15 metrin päästä. Laukaus osui karhua tappavasti keuhkoon, mutta laukauksen jälkeen karhu lähti nopeasti lähestymään Kivelää. Toinen laukaus meni vähän kohti tulevan karhun yli, kolmannen laukauksen Kivelä ehti ampua karhua jalkaan, kun se oli jo kolmen metri päässä.

– Karhu tuli aivan päälle ja minä löin sitä aseen piipulla, kertoo Ilpo Kivelä Juvan lehdelle.

Tämän jälkeen karhu oli pyörähtänyt ympäri 180 astetta vasemman jalan vierestä ja purrut aseen piippua. Tilanne kesti muutaman sekunnin, kun karhu oli aseen toisessa päässä sekä Ilpo Kivelä aseen toisessa päässä.

Tämän jälkeen karhu oli kääntynyt, lähtenyt juoksemaan ja kaatunut noin kahdeksan metrin päähän kuolleena maahan.

Ilpo Kivelä arvelee, että karhu kuoli ensimmäiseen laukaukseen, mutta ehti kuitenkin sen jälkeen vielä hyökkäämään hetken.

Juvan lehden haastattelema Etelä-Savon riistapäällikkö Petri Vartiainen kertoo, että vastaavanlaisia hyökkäyksiä ei ole tapahtunut alueella aikoihin.

.
.