1. yle.fi
  2. Uutiset

Kun hupihuutajia ei löytynyt, Heikki Kovalaisen uraa arvostava lentokenttäosakas osti patsaan Mäntsälään

Patsas kunnostetaan ja se menee koristamaan Mäntsälän lentokenttää.

Formula 1
Heikki Kovalaisen autopatsas Suomussalmella on jo säiden nakertama.
Heikki Kovalaisen kunniaksi tehty formula-autoteos päätyy Mäntsälään. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Suomussalmen kunta sai lopulta myytyä formula-auton jäljennöksen. Kesällä nettihuutokauppaan laitettu Heikki Kovalaisen kunniaksi tehty formula-auto keräsi kiinnostusta netissä ja myös huutoja, mutta kukaan ei ollut lopulta tosissaan ostamassa sitä.

Formulan osti lopulta Mäntsälään pienkonekenttää rakentava Mäntsälä Aero Oy. Auto sijoitetaan Valtatie 25:n varrelle Hyvinkään ja Mäntsälän välissä olevalle korkealle kukkulalle, joka on lentokentän maamerkki.

– Mielestäni Heikki Kovalaisen ura on hieno ja arvostan häntä kovasti. Tuollainen formulateos pitää olla sellaisella paikalla, että ihmiset pääsevät sitä ihastelemaan, sanoo Mäntsälä Aeron osakas Eero Kiiskinen.

Kiiskinen harmittelee, että Suomussalmen kunta ei ole entisöinyt formula-autoa. Seuraavaksi auto on tarkoitus kunnostaa entiseen loistoonsa.

– Ainakin takaspoilerin on lumi painanut ja talvi on tehnyt tepposensa maalipinnalle.

Formula-auton hinta oli 3 000 euroa. Markkinahinta määräytyi huutokaupan mukaisesti.

– Todettiin, että hinta on niin lähellä voittanutta huutoa, että voidaan se tällä hinnalla myydä, Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen kertoo.

Vuonna 2008 pystytetty autopatsas ajoittui Kovalaisen Formula 1 -uran huippuhetkiin. Teos on Ilpo Luukkosen tekemä ja siinä on käytetty kierrätysmateriaaleja.

Formula-auto oli Suomussalmen kunnan omistuksessa 13 vuotta.

Lue seuraavaksi