1. yle.fi
  2. Uutiset

Lukion ylioppilasjuhliin on varauduttu Mikkelissä huolellisesti – kasvomaskeja on tarjolla kaikille halukkaille

Opettajat olivat juhlien järjestämisen kannalla.

ylioppilaat
En kvinna håller i en studentmössa i sina händer.
Mikkelin lukiossa juhlitaan lauantaina ylioppilaita. Kuvituskuva.Yle / Rebecka Svedberg

Mikkelin lukiossa valmistaudutaan lauantain juhlaan hyvin valmistautuneena. Korona-asiat on otettu huomioon sekä turvaetäisyyksien että paikalle tulevan ihmismäärän osalta. Koronan riskiryhmään kuuluville suositellaan kasvomaskin käyttöä. Mutta maskeja on tarjolla kaikille halukkaille.

– Olemme varanneet talon puolesta kasvomaskeja paikalle niin paljon, että niitä riittää kaikille jotka haluavat käyttää, kertoo Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro.

Juhlia järjestetään kaikkiaan kolme. Saimaa Stadiumilla on kaksi juhlaa ja Ristiinan lukiossa oma juhlansa. Oppilailta on pyydetty jo keväällä ilmoitusta, jos ei aio juhlaan osallistua. Vain kymmenen ylioppilasta on etukäteen ilmoittanut ettei aio tulla paikalle.

Stadiumilla ensimmäinen juhla järjestetään lauantain kello 8.30, siihen osallistuu yhteensä 78 ylioppilasta. Toinen juhla alkaa kello 10.15, siinä on mukana 106 ylioppilasta. Ristiinan lukiossa juhlia viettää 28 ylioppilasta.

Vierasmääriä on rajoitettu Stadiumin juhlaan siten, että ensimmäiseen juhlaan saa jokainen ylioppilas voi tuoda paikalle viisi läheistä. Toisessa juhlassa vieraiden määrä on rajattu kolmeen. Ristiinan lukion juhlaan voi osallistua kuusi läheistä.

Katsomoihin on rajattu paikat missä yleisö voi istua ja myös alhaalla kentän puolella ylioppilaat on jaettu kahteen eri ryhmään turvavälien pitämiseksi.

– On tämän järjestäminen ollut aikamoinen ja ainutkertainen show. Mutta minä ja opettajakunta olimme sitä mieltä, että juhlat järjestetään nyt tai sitten niitä ei pidetä ollenkaan, kertoo rehtori Jari Tuomenpuro.

Oman jännityksensä juhlaa tuon myös se, että vaikka Etelä-Savon alueella koronatilanne on rauhallinen, niin juhlaan voi osallistua vieraita mistä päin Suomea tahansa. Myös osa ylioppilaista on jo siirtynyt opiskelemaan eri puolille Suomea ja osa on myös armeijassa.

Juhlissa on opastamassa paikalle saapuvia ihmisiä koulun oman väen lisäksi myös vartiointiliikkeen henkilökuntaa.

Lue seuraavaksi