1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten valtuustoryhmä Lahdessa kasvoi – Jorma Ratia ja Hannu Kaasinen loikkasivat kokoomuksesta

Kaasisen (kok.) ja Ratian (Lahti Ensin) myötä perussuomalaisten Lahden valtuustoryhmässä on nyt seitsemän jäsentä.

kuntapolitiikka
Valsedel stämplas
Arja Lento

Perussuomalaisten Lahden valtuustoryhmä on saanut kaksi uutta jäsentä. Perussuomalaisiin siirtyvät Lahti Ensin -ryhmän Jorma Ratia ja kokoomuksen Hannu Kaasinen.

Valtuustoryhmän varapuheenjohtajan Martti Mäkelän mukaan neuvotteluja siirtymisestä on käyty kevätkaudesta alkaen.

– Tämä on aika merkittävä siirtyminen, kun siirtymisiä kesken vaalikauden on yleensä aika vähän. Olemme tyytyväisiä, että saamme vahvistettua meidän valtuustoryhmäämme, sanoo Mäkelä.

Kaasisen ja Ratian myötä valtuustoryhmässä on seitsemän jäsentä. Tämä tarkoittaa, että perussuomalaisten valtuustoryhmä on nyt yhtä iso kuin vihreiden valtustoryhmä.

Ratia on lopettanut Lahti Ensin -ryhmänsä toiminnan, lisäksi hän ja Kaasinen ovat eronneet Kokoomuksesta. Kokoomuksen valtuustoryhmästä Ratia erosi jo vuosi sitten.

– Yksin toimiminen omassa ryhmässään on hankalaa kunnallisessa päätöksenteossa. Omat kantani ja näkökulmani ovat olleet pitkälti samanlaisia perussuomalaisten kanssa, joten suurta hyppäystä politiikassa en tee, perustelee Ratia siirtymistään perussuomalaisten tiedotteessa.

Kaasinen kertoo samassa tiedotteessa haluavansa tehdä valtuustotyötä ilman, että johto päättää yksin suunnasta, mihin mennään.

Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Mäkelä arvostaa kaksikon taloustietämystä ja toivoo sen tuovan lisää pontta syksyn talousarviokeskusteluun.

Ratia ja Kaasinen ovat lähdössä myös ensi kevään kuntavaaleihin perussuomalaisten ehdokkaina.

Lue seuraavaksi