1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan kaupunginvaltuutettu Anne Rintamäki vaihtaa puoluetta

Rintamäki erosi keskustasta ja siirtyy perussuomalaisiin.

Poliittisen puolueen vaihto
Anne Rintamäki
Vanhempana konstaapelina työskentelevä Anne Rintamäki on istunut Vaasan valtuustossa keskustan riveissä viimeiset kaksi kautta.Anne Rintamäen kotialbumi

Vaasan kunnallispolitiikassa on tapahtunut puoluevaihdos. Keskustan kaupunginvaltuutettu ja toissa kevään eduskuntavaaliehdokas Anne Rintamäki, 56, siirtyy perussuomalaisiin.

Rintamäki erosi tällä viikolla keskustapuolueesta ja jätti jäsenhakemuspaperinsa perussuomalaisille. Anne Rintamäki edustaa jo maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa perussuomalaisia.

Anne Rintamäki on toiminut keskustan valtuutettuna Vaasan valtuustossa viimeiset kaksi kautta. Aiemmin hän oli keskustapoliitikkona yhden kauden Kauhavan valtuustossa.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Rintamäki sai 1 475 ääntä.

"En enää katso sivusta"

Rintamäki perustelee puolueen vaihtoaan nykyisellä hallituspolitiikalla.

– Maamme on kaaoksen partaalla. En viitsi enää katsoa sivusta ja kertoa olevani hallituspuolueen edustaja. Nykyisellä hallituspolitiikalla on sellaisia vaikutuksia varsinkin täällä Vaasan seudulla, joita en voi hyväksyä.

Anne Rintamäki kuvaa itseään syrjäseudun ihmiseksi, vaikka kaupungissa asuukin. Hän sanoo haluavansa vaikuttaa haja-asutusalueen elinmahdollisuuksiin.

Anne Rintamäki työskentelee vanhempana konstaapelina Pohjanmaan poliisilaitoksella.

Lue seuraavaksi