1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kannettavat tietokoneet

Kutos- ja seiskaluokkalaiset saivat omat koululäppärit Heinolassa – kaupunki satsaa koululaisten tietotekniikkataitoihin

Heinolan kaupunki aikoo hankkia parin vuoden aikana kannettavat tietokoneet kaikille 6.–9.-luokkalaisille oppilaille.

kannettavat tietokoneet
Tietokoneen näppäimistö
Heinolalaiset koululaiset saavat lähivuosina käyttöönsä kannettavat tietokoneet alakoulun viimeisellä luokalla. Läppäriä saa pitää yläkoulun loppuun saakka.Raili Löyttyniemi / Yle

Heinolan kaupunki on hankkinut kaikille kuudes- ja seitsemäsluokkalaisille henkilökohtaiset kannettavat tietokoneet koulukäyttöön.

Laitteita on yhteensä runsaat kolme sataa ja ne on jaettu oppilaille elokuussa. Tähän saakka kouluilla on ollut oppilaiden käytössä rajallinen määrä iPadeja ja kannettavia tietokoneita.

Koulutusjohtaja Pia Helanderin mukaan henkilökohtaiset kannettavat tietokoneet muuttavat opetusta, sillä oppilaat voivat työskennellä niillä useamminkin kuin joitain tunteja viikossa. Pyrkimyksenä on taata heinolalaisille koululaisille hyvät tietotekniset valmiudet.

Oppilaat voivat käyttää kannettavaa tietokonetta yhdeksännelle luokalle saakka. Heinola jatkaa tietokonehankintoja koululaisille ensi ja sitä seuraavana vuonna, jolloin laite olisi kaikilla 6.–9-luokkalaisilla.

Lue seuraavaksi