1. yle.fi
  2. Uutiset

Pori hakemassa valtiolta lisärahaa talousongelmiensa takia

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voi saada talousongelmiin joutunut kunta.

Pori
Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen syö leipää ja juo kahvia Porin kaupungintalolla kaupunginhallituksen huoneessa tiedotustilaisuudessa 26.9.2019.
Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esittää, että Pori hakisi valtiolta lisätukea vaikean taloustilanteensa takia.Antti Laakso / Yle

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esittää, että Pori hakisi harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta kuluvalle vuodelle.

Valtio myöntää korotusta hakemuksesta sellaisille kunnille, joiden taloustilanne on kuluvan vuoden aikana heikentynyt. Pori on tänä vuonna tekemässä 34,5 miljoonan euron alijäämää ja aloittamassa myös yt-neuvottelut talouden tasapainottamiseksi.

Valtio jakaa tukia yhteensä enintään 60 miljoonaa euroa. Kaupunginjohtaja Luukkonen ehdottaa kaupunginhallitukselle, että Pori hakisi kolmen miljoonan euron tukisummaa.

Hakemusluonnoksessa perustellaan Porin rahantarvetta muun muassa koronatilanteen aiheuttamilla tappioilla ja sosiaali- ja terveydenhuollon kasvaneilla kustannuksilla.

Hakemuksessa Pori lupaisi jatkaa jo nyt suunniteltuja toimia talouden tasapainottamiseksi.

Lue seuraavaksi