Hyppää sisältöön

Kouvola teettää sisäisen tarkastuksen Kouvolan Veden toimitusjohtajan hausta

Tarkastuksessa käydään läpi myös aiemman toimitusjohtajan irtisanominen.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka tekee päätöksen sisäisen tarkastuksen aloittamisesta ensi viikolla. Arkistokuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Kouvolan Veden toimitusjohtajan hausta tehdään sisäinen tarkastus. Asiasta uutisoi Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo Ylelle, että hän tekee viranhaltijapäätöksen sisäisen tarkastuksen aloittamisesta ensi viikon tiistaina, kun hänen lomautusjaksonsa päättyy.

Sisäisellä tarkastuksella haetaan selvyyttä kahteen asiaan: Kouvolan Veden edellisen toimitusjohtajan Timo Kyntäjän irtisanomiseen (Kouvolan Sanomat) (siirryt toiseen palveluun) ja uuden toimitusjohtajan valintaan. Selvityksen toteuttaa ulkopuolinen taho.

– Siinä tullaan tarkastelemaan edellisen toimitusjohtajan irtisanomiseen johtanut valmistelu- ja päätöksentekoprosessi sekä toisena uuden toimitusjohtajan valintaan liittyvä valmistelu ja mahdollinen päätöksentekoprosessi, Toikka kertoo.

Erilaisia väitteitä

Toikan viranhaltijapäätöksen taustalla on kaupunginhallituksen konsernijaoston tiistainen kokous, jossa käsiteltiin Kouvolan Veden tilannetta. Kouvolan Sanomien mukaan yhtiön uutta toimitusjohtajaa ei puolleta ennen kuin haun vaiheet on selvitetty.

– On ollut erilaisia väitteitä siitä, miten prosessit ovat edenneet. Läpinäkyvyyden kannalta on perusteltua tehdä ulkopuolinen tarkastus, Toikka sanoo Ylelle.

Kouvolan Sanomien tietojen mukaan varsinkin keskustan ja SDP:n riveissä on herännyt tyytymättömyyttä hakuprosessiin (siirryt toiseen palveluun).

Marita Toikka kertoo, että sisäinen tarkastus aiotaan tehdä nopealla aikataululla. Tarkastuksen on määrä valmistua syyskuun aikana.