1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaan matkailu on nostanut Rukan ja Syötteen kesäsesongin uudelle tasolle – Kuusamossa tavoitellaan jopa joulun majoituslukuja

Talvikohteina tunnetut keskukset ovat houkutelleet runsaasti uusia kesäasiakkaita.

kotimaanmatkailu
Koskenlaskua Kitkajoella.
Yksi kesän suosikkikohteista Kuusamossa on ollut koskenlasku, jonka asiakasmäärä on kolminkertaistunut viime vuodesta. ArkistokuvaYLE/Strömsö

Ruka-Kuusamon alueella sekä Pudasjärven Syötteellä matkailukesä on ollut poikkeuksellisen hyvä.

Esimerkiksi koskenlaskijoiden määrä on kolminkertaistunut Kuusamossa viime vuodesta. Rekisteröidyt kotimaiset yöpymiset kasvoivat Ruka-Kuusamon alueella heinäkuussa ennätykselliset 58 prosenttia. Kansainvälisten yöpyjien määrä romahti, mutta rekisteröityjen yöpymisten kokonaismäärä heinäkuussa kasvoi silti 45 prosenttia.

Heinäkuussa alueella oli lähes 72 000 kokonaisyöpymistä, mikä hipoo joulusesongin lukuja. Rekisteröidyt yöpymiset eivät pidä sisällään mökkimajoitusta, mutta esimerkiksi Lomarenkaan mökkimyynnin kesäajan kasvu oli alueella 50 prosenttia viime kesään verrattuna.

Kotimaan matkailu on käynyt vilkkaana myös Iso-Syötteellä. Muun muassa uusi Bike Park on houkutellut alueelle runsaasti alan harrastajia. Keskuksesta kerrotaan, että hissipyöräilypuiston kävijämäärät ovat ylittäneet myyntitavoitteet, jotka menivät rikki jo heinäkuussa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi