1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saksa

Saksa tiukentaa koronatoimiaan: Maskitonta uhkaa sakko, karanteenin valvontaa tehostetaan

Koronatartuntamäärän noususta on syytetty muun muassa ulkomailta palaavia matkailijoita.

Saksa
Liittokansleri Angela Merkelin ja osavaltioiden johtajien välinen tapaaminen järjestettiin videokonferenssina.
Liittokansleri Angela Merkelin ja osavaltioiden johtajien välinen tapaaminen järjestettiin videokonferenssina 27. elokuuta 2020. Steffen Kugler / EPA

Saksassa on sovittu uusista tiukennuksista koronaviruksen vuoksi asetettuihin rajoituksiin, kertovat saksalaismediat.

Liittokansleri Angela Merkel ja 16 osavaltion pääministerit ovat hyväksyneet uusia rajoituksia esimerkiksi kokoontumisiin liittyen, kertoo muun muassa Deutsche Welle (siirryt toiseen palveluun).

Suurten tapahtumien kielto on pitenemässä lokakuun lopusta vuoden loppuun asti. Kielto koskee festivaaleja, konsertteja ja suuria urheilutapahtumia kuten jalkapalloseurojen otteluita.

Merkelin mukaan koronavirusta on levinnyt hiljattain erityisesti tapahtumissa, juhlissa ja matkailijoiden mukana.

Lokakuun alusta lähtien riskimaista saapuvat henkilöt voivat päästä koronatestiin aikaisintaan viidentenä päivänä paluunsa jälkeen. Karanteenista pääsee negatiivisen testituloksen tai kahden viikon jälkeen, kertoo Süddeutsche Zeitung -julkaisu (siirryt toiseen palveluun). Karanteenin valvontaa aiotaan myös tiukentaa.

Sakko uhkaa maskitonta

Uudet säännöt koskevat myös kasvomaskien käyttöä. Uusien sääntöjen mukaan kasvomaskimääräysten rikkomisesta voi saada vähintään 50 euron sakon.

Kasvomaskia on käytettävä muun muassa kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. Tähän asti osavaltiot ovat määränneet sakoista itse.

Lue myös: Näillä viidellä keinolla Saksa pyrkii pitämään koulut auki läpi pandemiasyksyn – maskipakko laajenee koulujen käytäville

Tartuntojen määrä on noussut maassa viime viikkojen aikana merkittävästi. Tämänhetkiset tartuntamäärät ovat samalla tasolla kuin huhtikuun loppupuolella. Viimeisen kuukauden aikana maassa on todettu miltei 32 000 uutta koronavirustartuntaa.

Kaikkiaan Saksassa on raportoitu yli 239 000 koronavirustartuntaa.

Löydät kaikki uutiset koronaviruspandemiasta täältä.

Lue myös:

Saksan liittokansleri Angela Merkel: Koronapandemia mittaa populismin rajoja

Lähteet: AFP, STT

Lue seuraavaksi