Hyppää sisältöön

Kainuussakin voi juhlia venetsialaisia ampumalla ilotulitteita – lupa on voimassa lauantaina kuusi tuntia

Tieto on kulkenut hyvin sosiaalisen median kautta, kyselyitä ei ole tullut pelastuslaitokselle edellisvuosien malliin.

Venetsialaiset ovat iso juhla länsirannikolla. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Sandra Saulo

Kainuussa saa juhlistaa kesän loppumista ampumalla ilotulitteita taajaman ulkopuolella ilman erillistä ilmoitusta pelastusviranomaisille. Kainuun pelastuslaitos on antanut päätöksen (siirryt toiseen palveluun) ilotulitteiden ampumisesta niin sanotun venetsialaisviikonlopun aikana.

– Venetsialaiset ovat tyypillisesti merkityksellinen juhla länsirannikolla, missä ilotulittamista harrastetaan isommassa mittakaavassa kuin meillä. Olemme tehneet saman päätöksen joinakin vuosina jo aiemmin, että myös meillä on mahdollista juhlistaa kesän loppumista ilotulittamisella ilman erillistä ilmoitusta meille, kertoo päivystävä palomestari Henri Manninen.

Lupa on voimassa lauantaina iltakuudesta puoleenyöhön asti. Päätös on voimassa vain taajama-alueen ulkopuolella, eikä ilotulittamista sallita Kajaanin Paltaniemen ja Kirkkoahon kaupunginosissa lentokentän läheisyyden takia.

– Säännöllistä lentoliikennettä ei nyt ole, mutta voihan siellä olla vaikka sotilasilmailua. Tällä viikolla on itse asiassa lentotoimintaharjoitus Kainuun alueella käynnissä, Manninen perustelee.

Pelastuslaitokselle ei ole tullut kysely- tai tietotulvaa mahdollisista venetsialaisista ja ilotulituksista, sillä pelastuslaitos tiedotti päätöksestä sosiaalisessa mediassa.

– Aikaisempina vuosina soittoja ja kyselyjä tuli paljon, mutta kun some on käytössä, tieto leviää nopeasti ja laajalle. Se on hyvä tapa tiedottaa myös tämän tyyppisistä asioista, Manninen kertoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.