Vanhan "Murskaamon" tilalle tuli parkkipaikka, vieressä kiiltää Suolahden uusi jäähalli – "Tätähän me olemme toivoneet, pyytäneet ja rukoilleet"

Uusi energiatehokas halli on lisännyt kiinnostusta jääurheilua ja Suolahden Urhoa kohtaan.

Suolahden jäähalli
Suolahden uuden jäähallin avausottelussa pelasivat paikallinen Urho ja D-Kiekko Jyväskylästä

Kaiteet kiiltävät uututtaan, katsomon penkit odottavat ensimmäistä istujaansa, kuulutukset eivät oikein kuulu katsomoon saakka ja jatkojohtokelojenkin riittävyys askaruttaa.

Vakiintuneet käytänteet loistavat poissaolollaan.

Tätähän se on kun ensimmäistä kertaa ollaan asialla. Suolahden jäähallin ensimmäisessa ottelussa kohtasivat paikallinen Urho ja D-Kiekko Jyväskylästä.

– Monen vuoden odotus on nyt päättynyt, ja tätähän me olemme toivoneet, pyytäneet ja rukoilleet. Emme voi kuvitella minkälainen merkitys tällä on, koska kaikki on niin erilaista kuin vanhassa, toteaa Suolahden Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo.

– Selkeästi kuitenkin näkee, että uusi halli on lisännyt alueella kiinnostusta kaikenlaista jääurheilua kohtaan. Meidän edutusjoukkue on myös herättänyt kiinnostusta muuallakin päin Keski-Suomea, jatkaa Saaristo.

Kiitosta myös pelaajilta ja yleisöltä

Uuden hallin katsojakapasiteetti on 1300 katsojaa, ja keskiviikkoisessa ottelussa tarjolla oli 600 istumapaikkaa. Vallitsevan tilanteen vuoksi nekään eivät olleet täynnä, mutta silminnähden katsojia oli kuitenkin niin sanotusti salin täydeltä.

Uusi halli sai myös katsojilta kiitosta.

– Viimeiset 16 vuotta olen halleja kiertänyt poikani harrastuksen myötä, ja tämä näyttää todella hyvältä. Eikä ole kylmäkään, toteaa Jyväskylästä Suolahteen hallin ensimmäistä ottelua seuraamaan tullut Sinikka Lehtikangas-Jääskeläinen.

Suolahdessa pelaajat saivat tähän kauteen asti siirtyä pukukopista kaukaloon ulkotilojen kautta. Uusi jäähalli toi myös pukukopit kaukalon äärelle.

– Tuossa ei nyt ole kuin metrin verran matkaa kopista kaukaloon. En tiedä mitä siinä edes ehtii miettimään kun on kaukalossa, puntaroi Urhon edustusjoukkueen kapteeni Sami Pekkala.

Vanhan jäähallin tilalla on nykyään uuden hallin parkkipaikka. Muistona on vielä parkkipaikan reunalla yksinäisenä nököttävä vanha pukukoppirakennus.

Uusi mestistasoinen halli on jo näkynyt lisääntyneenä kiinnostuksena jääkiekkoa ja Suolahden Urhoa kohtaan. Vaikka halli mahdollistaa pelaamisen nykyistä II-divisioonaa korkeammalla, ollaan Urhossa nousupuheiden suhteen vielä sangen maltillisia.

– Sanotaan niin kuin eräs kuuluisa keskisuomalainen urheilija sanoi, että pelataan nyt ensin, naurahtaa Tapio Saaristo.