1. yle.fi
  2. Uutiset

Pallohallin ilmastointi on riskitekijä epidemia-aikana, Tamminäyttely siirtyy ulos ja toukokuulle

Näytteilleasettajilta on tullut positiivista palautetta tapahtuman siirtämisestä.

koiranäyttelyt
Koiranäyttelyn ryhmäkilpailuissa tuomari laittaa koiria järjestykseen*
Tamminäyttely siirtyy ulos ja toukokuulle. Arkistokuva.Tanja Heikkonen / Yle

Perinteinen Kajaanin Tamminäyttely eli kansainvälinen koiranäyttely siirretään toukokuulle ja ulkotiloihin epävarmuutta luovan koronavirustilanteen vuoksi. Yleensä reilun 3 000 koiraa ja näytteilleasettaja kerännyt Kajaanin tamminäyttely on aloittanut näyttelyvuoden.

– Tamminäyttelyssä on perinteisesti testattu uudet näyttelysäännöt, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Teija Viljanmaa sanoo.

Siirtämistä osattiin jo odottaa, sillä Suomen Kennelliitto siirsi omat vuosittaiset koiramessunsa joulukuulta maaliskuulle aiemmin tällä viikolla.

– Näyttelyharrastajat ovat tottuneet tänä vuonna siihen, että näyttelyitä peruutetaan. Minun korviini on tullut positiivista palautetta, ihmiset ovat kehuneet tätä järkipäätökseksi, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Viljanmaa sanoo.

Viljanmaa kertoo, että tautitilanteen vuoksi ei pystytä takaamaan turvallista näyttelyä pallohallin oloissa. Asiasta on käyty keskusteluja esimerkiksi viranomaisten kanssa.

– Tällä hetkellä viedään asioita eteenpäin, että saataisiin toukokuussa pidettyä näyttely samojen yhteistyökumppaneiden ja tuomareiden kanssa, Viljanmaa summaa.

Toukokuussa näyttely järjestetään Vimpelin urheilukeskuksessa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi