1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmossa neljä koronatartuntaa ja yli 50 altistunutta – pandemiapäällikkö: "Tautitapauksia voi tulla jatkuvasti lisää"

Kainuun soten perjantaina antama maskisuositus koskee yli 15-vuotiaita.

koronavirus
Tuupalan koulu Kuhmossa.
Kuhmon koronatartunnoille altistuneita on Tuupalan koulussa. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Kuhmossa on todettu yhteensä neljä uutta koronatapausta, altistuneita on yli 50. Yksi altistumispaikoista on Tuupalan alakoulu, puukoulun puoli.

Kainuun soten tiedotteen mukaan kaikki sairastuneet ovat aikuisia, eri tehtävissä ja eri työpaikoissa. Tartunnan jäljitys on kesken.

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan tartuntatilanne elää koko ajan.

– Tautitapauksia voi tulla jatkuvasti lisää, Koukkari toteaa perjantaina alkuillalla.

Kainuuseen on annettu perjantaina maskisuositus. Pandemiapäälikkö Koukkarin mukaan suositus koskee 15-vuotiaita ja sitä vanhempia.

– Annoimme tänään suosituksen käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä Kainuussa ja julkisilla paikoilla, jos turvavälejä ei voida taata.

Maskisuositus on voimassa välittömästi. Myös Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollossa otetaan välittömästi käyttöön hengityssuojaimet kaikissa fyysisiä kontakteja käsittävissä potilas- ja asiakaskohtaamisissa.

Hengitystieoireisia pyydetään hakeutumaan koronatestiin ja välttämään kontakteja muihin ihmisiin testituloksen saamiseen saakka.

Kainuun soten mukaan kuntien pitää huolehtia, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi. Kuhmossa maskijakelu on Kuhmon kaupungintalon infossa (Kainuuntie 82) tänään perjantaina klo 15–18 ja lauantaina klo 9–11.

Ylioppilasjuhlat perutaan Kuhmossa

Kuhmon lukion ylioppilasjuhlien harjoitukset perutaan perjantailta. Myös lauantain ylioppilasjuhla perutaan altistumisien vuoksi.

Kainuun sotesta muistutetaan, että kotona järjestettävissä ylioppilasjuhlissa tulee olla erityisen varovainen ja muistaa käsihygienia ja turvavälit. Jatkojuhlien järjestämistä ei suositella tässä tilanteessa.

Myös Kuhmon Taiteiden yö –tapahtuma on peruttu tuoreiden koronatartuntojen takia.

Juttua muokattu 28.8.2020 kello 18.41: Päivitetty tieto yhdestä uudesta tartunnasta ja lisätty pandemiapäällikön kommentti.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi