1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuun vanhusneuvosto pitää kaupungin kulttuuritilasuunnitelmaa huonosti valmisteltuna

Ikäihmisten äänitorvena toimivalla vanhusneuvostolla on paljon huomautettavaa Joensuun kulttuuritilojen järjestämisestä.

ikääntyneet
Carelicumin julkisivu Joensuun  Koskikadulla.
Joensuun vanhusneuvosto ei ole vakuuttunut, että suunnitelmat kaupungin kulttuuritilojen uudelleen järjestelyistä ovat kaikilta osin järkeviä. Kuvassa Carelicum, jonka yhteyteen aiotaan rakentaa uusi konserttitalo.Jouki Väinämö / Yle

Seniorijoensuulaiset pitävät kaupungin kulttuuritilasuunnitelmia huonosti valmisteltuina.

Joensuun vanhusneuvosto toteaa lausunnossaan, että ei ole vastuullista päätöksentekoa sitoa seuraavaa kaupunginvaltuustoa nykyisten päättäjien periaatepäätöksillä. Perusteluna on, että nyt ei ole tiedossa kaupungin taloudellinen tilanne tulevina vuosina.

Vanhusneuvosto ei myöskään pidä siitä, että asiaa on valmisteltu ilman kulttuuritoimesta vastuussa olevaa johtajaa.

Neuvoston mielestä näyttää siltä, että valmistelussa ei ole huomioitu tai kuultu moninaisten kulttuuriharrastajien tarpeita.

Yksi tällainen aktiivinen ja kasvava harrastajaryhmä ovat ikäihmiset, joille esimerkiksi tilojen toimivuus on erityisen tärkeää.

Lisäksi vanhusneuvosto huomauttaa, että valtion virastotalo Torikadulla tulee myyntiin muutaman vuoden kuluttua. Rakennuksen sopiminen kaupungin virastojen käyttöön olisi lausunnon mukaan syytä selvittää ennen muita tilaratkaisuja.

Lue seuraavaksi