Arvokuljetusauto ryöstettiin röyhkeästi Ranskassa – ryöstäjät saivat saaliikseen 9 miljoonaa euroa käteistä

Ruotsalaisen Loomis-yhtiön kuljetukset ovat joutuneet vuosien varrella useita kertoja ryöstöjen kohteeksi.

Lyon sijaitsee itäisessä Ranskassa. Arkistokuva. Kuva: Franck Chapolard / AOP

Ranskan Lyonissa ryöstettiin perjantaiaamuna panssaroitu arvokuljetusauto, joka oli lähtenyt matkaan hetkeä aikaisemmin Ranskan keskuspankin konttorista.

Aseistautuneet ryöstäjät motittivat pakettiautoillaan arvokuljetusauton edestä ja takaa ja pakenivat nopeasti paikalta yhdeksän miljoonan euron käteissaalis mukanaan.

Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä, kertoo Loomis-vartiointiyhtiö. Ryöstäjien käyttämät pakettiautot löytyivät myöhemmin poltettuina.

– Kyseessä oli röyhkeä ryöstö aivan kaupungin keskustassa, kertoo Loomis-yhtiön toimitusjohtaja Michel Tresch uutistoimisto AFP:lle.

Treschin mukaan tärkeintä on, että arvokuljetusautossa ryöstöhetkellä olleet kolme Loomisin työntekijää – kaksi miestä ja yksi nainen – selvisivät tilanteesta vahingoittumattomina.

Loomsin ammattiyhdistysmies Kader Bengueche kuvaili työntekijöiden olevan ”äärimmäisen järkyttyneitä” tapauksesta. Heidän on määrä saada psykologista apua maanantaina.

Kolmikon kollegat kertoivat AFP:lle, että kyseisen arvokuljetusauton turvalukitusjärjestelmässä oli ollut toistuvasti ongelmia. Yleensä turvakoodi vaihdetaan autoihin jokaisella käteisenhakukierroksella, mutta tässä autossa oli nimettömänä pysyttelevän työntekijän mukaan muuttumaton koodi, mikä helpotti ryöstöä.

Ruotsalaisen Loomis-yhtiön kuljetukset ovat joutuneet vuosien varrella useita kertoja ryöstöjen kohteeksi.

Esimerkiksi vuoden 2017 toukokuussa Sveitsissä ryöstäjät saivat saaliikseen 35 miljoonan euron edestä kultaa, timantteja ja käteistä Sveitsissä.

Joulukuussa 2016 lähellä Lyonia tehdyssä arvokuljetusauton ryöstössä rikollisten saalis oli 2,5 miljoonan euron edestä kultaa.