Elinkeinoministeri Lintilä povaa HS:n haastattelussa yt-neuvotteluiden sumaa: ”Monta itkua itketään vielä tänä syksynä”

Elinkeinoministeri kertoo olevansa huolissaan esimerkiksi pienistä ja keskikokoisista yrityksistä, joita pelastettiin keväällä erilaisilla toimilla.

Kuva: Arttu Timonen / Yle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ennustaa Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) vaikeaa syksyä useille suomalaisyrityksille. Hän arvioi, että irtisanomisia on luvassa laajalti.

– Se on aivan selvää, että monta itkua vielä itketään tänä syksynä, Lintilä sanoo.

– Irtisanomiset tulevat olemaan käytännössä sellaisia, joita ei voi enää pysäyttää. Semmoinen ajatus, että valtio pelastaisi jokaisen yrityksen, ei ole valitettavasti realistinen, hän jatkaa.

Ministeri kertoo olevansa huolissaan esimerkiksi pienistä ja keskikokoisista yrityksistä,joita pelastettiin keväällä erilaisilla toimilla. Yritykset hakivat tuolloin muun muassa maksulykkäyksiä lainoihinsa, veroihinsa ja vuokriinsa kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi.

– Nyt nämä pamahtavat maksuun, eivätkä näiden yritysten rahavarat ole kesän aikana parantuneet. Tulemme näkemään paljon konkursseja.

Lintilä kertoo HS:ssä epäilevänsä, etteivät kaikki ministeritkään oikein tajua, millaisissa ongelmissa vientiteollisuus on.

– Kaikkien osapuolten pitäisi viimeistään nyt käsittää, ettei tämä aika ole pikku- ja mielikuvapolitikoinnin aikaa. Nyt pitää keskittyä yhteistyöhön. Se koskee niin hallituksen viittä puoluetta, työnantajia kuin palkansaajiakin.

Aiheesta lisää: