Hyppää sisältöön

Presidentti Trump vieraili Laura-hurrikaanin runnomissa Louisianan ja Texasin osavaltioissa

Trump kehui tiedotustilaisuudessa sekä paikallisia että liittovaltion viranomaisia näiden toiminnasta.

Presidentti Donald Trump puhui tiedotustilaisuudessa Orangessa, Texasissa lauantaina. Kuva: Roberto Schmidt / AFP

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump vieraili lauantaina Texasin ja Louisianan osavaltioissa, joita Laura-hurrikaani runnoi aiemmin samalla viikolla.

Presidentti kehui tiedotustilaisuudessa sekä paikallisia että liittovaltion viranomaisia näiden toiminnasta. Hän myös sanoi, ettei ole kuullut yhtäkään valitusta siitä, kuinka Laura-hurrikaaniin on reagoitu.

Reilun kahden tunnin vierailunsa aikana Lake Charlesin kaupungissa Louisianassa Trump tapasi paikallista hallintoa ja avustustyöntekijöitä, mutta hän ei vieraillut myrskyssä tuhoutuneissa kodeissa. Trump kiersi kuitenkin katsomassa myrskytuhoja ympäri 80 000 asukkaan kaupunkia.

Louisianasta Trump lensi helikopterikyydillä Orangen kaupunkiin, joka kärsi myrskystä eniten Texasin osavaltiossa. Trump tapasi paikallisen hallinnon kanssa ja keskusteli paikallisten pelastusviranomaisten kanssa myrskyn aiheuttamista tuhoista ja hallinnon vastatoimista myrskyn vaikutuksiin.

Trumpin on tarkoitus lentää takaisin Washingtoniin lauantai-iltana paikallista aikaa.

Hurrikaanin on kerrottu aiheuttaneet ainakin 14 ihmisen kuoleman Texasissa ja Louisianassa. Osa ihmisistä kuoli sisätiloissa käytettyjen generaattoreiden aiheuttamiin häkämyrkytyksiin.

Haitilla myrskyn on puolestaan kerrottu aiheuttaneet yli 30 ihmisten kuoleman. Laura iski Karibialla sijaitsevaan valtioon viime viikonloppuna trooppisena myrskynä ja voimistui sitten hurrikaaniksi.

Yhdysvalloissa Laura heikentyi ja muuttui lopulta trooppiseksi myrskyksi.

Aiheesta lisää:

Hurrikaani Lauran vaatimien uhrien määrä nousi – Ainakin 31 kuoli Haitissa, 14 Yhdysvalloissa

Hurrikaani Laura koetteli Yhdysvaltain etelärannikkoa – tältä näyttää myrskyn jälkeen

Louisianan rannikolla asukkaat tutkivat hurrikaanin tuhoja – New Orleansissa asuva suomalainen Aira: "Jos se olisi tullut tänne, emme olisi selvinneet"

Yle seuraa: Laura-myrsky etenee kohti Arkansasia – kuusi kuolonuhria ilmoitettu, pelätyltä 6 metrin tulvalta vältyttiin