Kenoshassa järjestettiin poliisia tukenut mielenilmaus – Wisconsinin kuvernööri pyytää Trumpia pysymään poissa kaupungista

Kenoshan kaupungissa jatketaan yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa ainakin keskiviikkoon asti.

"Back the Blue" ja "Black Lives Matter" -mielenosoittajia yhdessä Kenoshassa sunnuntaina. Kuva: Scott Olson / AFP

Lukuisia poliisin kannattajia kokoontui sunnuntaina Kenoshan keskustaan, jossa mielenosoittajat ovat protestoineet poliisiväkivaltaa ja rasismia vastaan noin viikko sitten tapahtuneen Jacob Blaken ampumisen jälkeen.

Eräät Kenoshassa järjestetyn "Back the Blue" -mielenosoitukseen osallistuneet olivat pukeutuneet paitoihin, joissa ilmaistiin tukea poliisille. Osa kantoi Yhdysvaltain lippuja.

– Kun huomioi asioita, joita poliisit kohtaavat päivittäin, tarvitsevat he tämän pienen ylimääräisen rakkaudenosoituksen sekä osoituksen, että heitä tarvitaan, sanoi kokoontumiseen osallistunut Jennifer Peyton.

Mielenosoittajat ovat marssineet Kenoshassa joka ilta Blaken ampumisen jälkeen, ja osa mielenosoituksista on roihahtanut mellakoiksi, joissa vaurioitui rakennuksia ja ajoneuvoja.

Iltaseitsemästä aamuseitsemään kestävää ulkonaliikkumiskieltoa on jatkettu ensi keskiviikkoon asti, viranomaiset kertovat. Alunperin ulkonaliikkumiskiellon piti olla voimassa sunnuntaihin asti.

Trump ei toistaiseksi ole ollut yhteydessä Blaken perheeseen

Kuten George Floydin kuolema pidätystilanteessa toukokuussa, on Blaken ampuminen voimistanut maanlaajuista poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavaa liikettä. Liike on myös paljastanut syvää hajaannusta suhtautumisessa poliisiin yhdysvaltalaisten riveissä.

Lauantainen poliisia vastustanut mielenosoitus Kenoshassa keräsi noin tuhat osallistujaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vastustanut kesän läpi jatkuneita mielenosoituksia eri puolilla maata. Trumpin on tarkoitus vierailla Kenoshassa tiistaina ja tarkastella mellakoissa syntyneitä vahinkoja sekä tavata lainvalvojia.

Blaken perheen mukaan Trump ei toistaiseksi ole ollut yhteydessä heihin mahdollisen tapaamisen järjestämiseksi.

Demokraatit ovat vastustaneet Trumpin aikeita vierailla kaupungissa.

Wisconsinin kuvernööri kehottaa Trumpia jättämään Kenoshan-visiitin väliin

Wisconsinin kuvernööri Tony Evers pyytää presidentti Trumpia harkitsemaan uudelleen tiistaille suunniteltua Kenoshan-visiittiään.

Evers kertoo sunnuntaina julkaisemassaan kirjeessä olevansa huolissaan siitä, millainen vaikutus Trumpin läsnäololla olisi Kenoshalle ja Wisconsinin osavaltiolle. Hän arvioi Trumpin läsnäolon vaikeuttavan yhteisön toipumista.

Evers sanoo presidentin mahdollisen vierailun vaativan resursseja, joita kaivattaisiin kovasti toisaalla.

Aiheesta lisää: