1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääministeri Marin Kaipola-puheiden kritiikistä: "Viittaaminen luokkataisteluun ei ole argumentti ja kertoo lähinnä historiattomuudesta"

Marin kertoo, että hän on valmis keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja yritysten kohtaamiin ongelmiin.

Työllisyys ja työttömyys
Sanna Marin Ykkösaamussa.
Pääministeri Sanna Marin arvosteli lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa metsäyhtiö UPM:ää Kaipolan tehtaan sulkemisesta.Leila Oksa / Yle

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on vastannut elinkeinoelämän järjestöjen ja kokoomuksen esittämään kritiikkiin, joka liittyy hänen esittämiinsä kommentteihin Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina.

Marin arvosteli haastattelussa metsäyhtiö UPM:ää Kaipolan tehtaan sulkemisesta. Marin huomautti, että tehdas on ollut kannattava ja kysyi, onko se suljettava juuri vakavan talouskriisin keskellä, kun ihmisten on vaikea työllistyä.

Marin sanoo Twitterissä, että kertoo keskustelukulttuurista, jos vakavaraisen suuryrityksen yhteiskuntavastuun perään kysyminen kriisin keskellä herättää raivon ja syyttelyn.

Marin kertoo, että hän on valmis keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja yritysten kohtaamiin ongelmiin. Hän sanoo haluavansa, että yritykset menestyvät ja työllistävät.

Marinin mukaan keskustelua helpottaa, jos puhutaan asioista.

– Esimerkiksi viittaaminen luokkataisteluun ei ole argumentti ja kertoo lähinnä historiattomuudesta, Marin kirjoittaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa hän syytti (siirryt toiseen palveluun) Marinia luokkataistelun lietsomisesta.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvosteli lauantaina Marinin puheita sanomalla muun muassa, että pääministerin tehtävänä ei ole kertoa yksittäiselle yritykselle, että mitä pitää tehdä tai jättää tekemättä.

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies puolestaan sanoi lauantaina Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että Marinin haastattelun sävy oli yritysten ja elinkeinoelämän näkökulmasta hämmentävä. Häkämiehen mukaan haastattelussa oli syyttelymentaliteetti. Häkämies toivoi, että mieluummin pitäisi rakentaa yhteistyötä ja kannustaa yrityksiä.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin kello 23:een saakka.

Lue myös:

Pääministeri Marin tapaa Metsäteollisuuden johtoa keskiviikkona – valtioneuvostolähteet: kyse ei ole Kaipola-kriisipalaverista

Seurasimme suorana tiedotustilaisuutta: UPM lakkauttaa Kaipolan tehtaan – pääluottamusmies: "Tämä on suomalaisen johtamisen rimanalituspäivä"

Lue seuraavaksi