1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahti lausuu itäradan hankeyhtiöstä – kaupungin kanta itäisten junayhteyksien kohentamisesta pysyy ennallaan

Lahden kaupunginjohtajan mukaan itäradalle ei tarvitse perustaa hankeyhtiötä, sillä vanhaa yhteyttä Lahden kautta voitaisiin parantaa budjettirahoituksella.

rautatieliikenne
VR-Tåg på spår.
Lahden kaupunki katsoo, että järkevin tapa parantaa junayhteyksiä Helsingistä itäiseen Suomeen on parantaa ja korjata nykyistä Lahden kautta kulkevaa rataa.Henrietta Hassinen / Yle

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen pitää hankeyhtiön perustamista itäradan uutta linjausta varten tarpeettomana. Lahti kannattaa Väyläviraston selvityksessä parhaana pidettyä vaihtoehtoa eli nykyisen Lahden kautta kulkevan ratayhteyden parantamista.

Se maksaisi 150–400 miljoonaa euroa, mikä voitaisiin kaupunginjohtaja Timosen mielestä hoitaa tavanomaisella budjettirahoituksella ilman hankeyhtiötä.

Lahdessa pidetään puutteena sitä, että Väyläviraston selvityksessä ei ole ollut enää mukana itään suuntautuvien raideyhteyksien kehittämistä Lahti–Heinola–Mikkeli -välillä. Lahden kaupunginhallitus antaa lausuntonsa liikenne- ja viestintäministeriölle itäradan hankeyhtiöstä maanantaina.

Lue myös:

Kiistellyn itäradan hankeyhtiö perusteilla – ministeriö odottaa kaupungeilta ja kunnilta piakkoin vastauksia, haluavatko ne osallistua rahoitukseen

Lue seuraavaksi