1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumausainerikokset

Kuopion ex-kaupunginvaltuuttu Keijo Laukkanen yli viideksi vuodeksi vankilaan amfetamiinin ostamisesta ja myymisestä

Rikokset tapahtuivat viime syksyn ja kevättalven aikana.

huumausainerikokset
Takavarikoitu amfetamiini.
Kuvassa oli poliisin takavarikoima amfetamiinierä, jonka Laukkanen haki Lahdesta maaliskuussa.Poliisi

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut kuopiolaisen Keijo Laukkasen viideksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeus katsoi, että entinen kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu piti hallussaan 200 grammaa marihuanaa. Lisäksi oikeus katsoi, että 57-vuotiaalla Laukkasella oli asunnollaan Kuopion Neulamäessä puoli kiloa amfetamiinia.

Laukkasen hallusta löytyi myös kaksi kiloa amfetamiinia, kun poliisi otti hänet kiinni maaliskuussa Leppävirralta. Laukkanen oli tuolloin käynyt hakemassa amfetamiinin Lahdesta.

Amfetamiinia.
Keijo Laukkanen oli ottanut tämän kuvan helmikuussa puhelimellaan asunnollaan. Poliisit arvioivat paketin painoa muun muassa kuvan perusteella.Poliisi

Poliisit seurasivat Laukkasta ja hänen seurassaan olleita henkilöitä. Laukkanen pysäytettiin kotimatkalla leppävirtalaisella huoltoasemalla.

Ampuma-aserikos johtuu siitä, että Laukkasella oli hallussaan luvaton starttipistooli ja haulikon panoksia.

Laukkanen myönsi oikeudessa syyllistyneensä rikoksiin, joista hänet nyt tuomittiin. Hän oli kuitenkin eri mieltä huumausaineiden määristä.

Rikokset tapahtuivat viime syksyn ja kevättalven välillä.

Tuomio ei ole lainvoimainen vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Laukkanen ilmoitti eroavansa luottamustehtävistä vuodenvaihteessa. Keijo Laukkanen on edelleen jäsenenä Päihdepalvelusäätiön hallintoneuvostossa (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Kuopion entinen kaupunginvaltuutettu on syytettynä huumekaupasta – epäillään pyrkineen myymään isoja määriä amfetamiinia Savossa

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä ei tiennyt kaupunginvaltuutettunsa huumerikosepäilyistä

Lue seuraavaksi