1. yle.fi
  2. Uutiset

"Uuden Kirin" nimeksi valittiin Jyväskylän Kiri – päätös sarjapaikasta odotettavissa lokakuun alussa

Uuden seuran sarjatasosta päättää lokakuussa kokoontuva Pesäpalloliiton liittojohtokunta.

pesäpallo
Jyväskylän Kiri 2020 -lippalakki
Jyväskylän Kiri 2020 ry perustettiin heinäkuussa 2020.Jyväskylän Kiri 2020

Alkuperäinen Jyväskylän Kiri ry perustettiin 28.7.1930. Samalla päivämäärällä, 90 vuotta myöhemmin, Jyväskylän Kiri 2020 ry:n edustusjoukkue päätettiin nimetä Jyväskylän Kiriksi.

Alkuperäisen Jyväskylän Kirin taival päättyi konkurssiin talvella 2019.

Kesällä perustettu Jyväskylän Kiri 2020 ry järjesti sosiaalisessa mediassa äänestyksen seuran edustusjoukkueen nimestä, ja vaihtoehdoista Jyväskylän Kiri sai selvästi eniten ääniä.

– Nyt odotamme vielä virallista vahvistusta Patentti- rekisterihallitukselta, jossa yhdistyksen rekisteröinti on vielä kesken. Hyvin suurella todennäköisyydeltä Jyväskylän Kiri on se nimi millä pelataan, kertoo Jyväskylän Kiri 2020 ry:n varapuheenjohtaja Sami Kettunen.

Muita vaihtoehtoja seuran järjestämässä äänestyksessä olivat Hippoksen Kiri, Kiri Pesis ja Kiri 20.

Uuden seuran sarjapaikka on vielä auki.

Tuolloin vielä perustamaton seura tuli jo talvella julkisuuteen ilmoittaen hakevansa paikkaa suoraan miesten Ykköspesiksestä.

Päätöksen sarjapaikasta tekee liittojohtokunta

Tällä hetkellä on pesäpalloliitossa on vielä päättämättä miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä, eikä nykyisten joukkueiden jatkohalukkuudesta ole vielä selvyyttä.

– Tässä vaiheessa Pesäpalloliitto ei ota minkäänlaista kantaa Jyväskylän Kiri 2020 ry:n edustusjoukkueen ensi kesän sarjapaikasta, tyytyy toteamaan Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari.

Huotarin mukaan miesten Ykköspesiksen ensi kesän sarjajärjestelmä luonnostellaan 8.-9. syyskuuta, ja maksuton luopuminen sarjapaikasta on voimassa syyskuun ajan.

– Lokakuun ensimmäinen päivä meillä on liittojohtokunnan kokous, jossa tehdään päätöksiä tulevan kesän sarjajärjestelmästä ja joukkuemäärästä, Huotari.

– Tämä on hieman tylyäkin. Me emme ota kantaa siihen, minkä niminen joukkue siellä on, jatkaa Huotari viitaten Jyväskylän Kirin saavutuksiin.

Liittojohtokunta on Pesäpalloliiton ylin päättävä elin. Liittojohtokuntaan kuuluu yhdeksän jäsentä ympäri maata, ja sen toimikausi kestää kaksi vuotta. Nykyinen liittojohtokunta valittiin Pesäpalloliiton syyskokouksessa vuosi sitten Jyväskylässä.

Lisää pelaajasopimuksia tarkoitus julkistaa lähiaikoina

Jyväskylän Kirin pelinjohtajana toimii Jukka Salmela, ja pelaajasopimuksensa ovat tähän mennessä allekirjoittaneet Laukaan Urheilijoista siirtyvät konkaripelaaja Pasi Rajala, sekä jokerilyöjä Akseli Saukkola.

– Meillä on lisää allekirjoitettuja pelaajasopimuksia, ja niistä toivottavasti ensimmäiset päästäisiin kertomaan tällä viikolla julkisuuteen. Siellä on muutamia pelaajia, joilla on vielä kausi kesken muissa seuroissa ja haluamme kunnioittaa sitä, että kaudet päättyvät, avaa Kettunen joukkueen pelaajatilannetta.

Kuluneena kesänä Keski-Suomi on loistanut poissaolollaan miesten kahdelta korkeimmalta sarjatasolta, Superpesiksestä sekä Ykköspesiksestä.

Kesällä 2021 Jyväskylän seudulta voi olla miesten Ykköspesiksessä jopa kolme joukkuetta.

Laukaan Urheilijat jätti kuluneen kauden koronatilanteen vuoksi väliin, mutta on palaamassa välivuoden jälkeen takaisin Ykköspesikseen.

Suomensarjassa hienoja yleisömääriä kotikentälleen Koskenharjulle vetänyt Jyväskylän Lohi puolestaan voitti nousukarsintojen ensimmäisen osan Kempelettä vastaan, ja on puolestaan voiton päässä noususta Ykköspesikseen.

Lue seuraavaksi