Hyppää sisältöön

Suomalaisen Anton Tammen ohjaama musiikkivideo palkittiin MTV-gaalassa

MTV Video Music Awards -gaalassa eniten palkintoja nappasi Lady Gaga.

The Weeknd esitti parhaasta musiikkivideosta palkitun Blinding lights kappaleen MTV-gaalan alkuun New Yorkissa. Kuva: AOP

Kanadalaisartisti The Weeknd nappasi sunnuntaina MTV Video Music Awardsin pääpalkinnon parhaasta musiikkivideosta. Blinding lights -kappaleen videon on ohjannut suomalainen Anton Tammi. Musiikkivideo palkittiin myös parhaana r&b-videona.

The Weeknd aloitti New Yorkissa pidetyn show'n esiintymällä parvekkeella, josta oli näkymä Manhattanille. Artisti sanoi, ettei hän ollut juhlatuulella.

– Minun on vaikea juhlia ja nauttia tässä hetkestä. Haluan vain oikeutta Jacob Blakelle ja Breonna Taylorille, laulaja sanoi viitaten poliisien ampumiksi tulleisiin mustiin.

– Pysykää turvassa, kertokaa mielipiteenne ja saatan nalkuttaa, mutta pitäkää kasvomaskeja, Lady Gaga sanoi MTV-gaalan kiitospuheessa. Kuva: AOP

MTV VMA on ensimmäinen korona-aikana järjestetty juhlagaala Yhdysvalloissa. Se pidettiin ilman yleisöä, ja suurin osa esityksistä oli kuvattu etukäteen.

Illan suurin voittaja oli Lady Gaga, joka nähtiin eri asuissa ja kasvomaskeissa. Laulaja palkittiin viidellä palkinnolla muun muassa vuoden artistina ja parhaasta kappaleesta Rain on me, jonka hän esittää yhdessä Ariana Granden kanssa. Hän sai myös Tricon Award -elämäntyöpalkinnon.

.
.