1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelicansin tilikausi tappiollinen – uusi toimitusjohtaja nimetään myöhemmin

Yhtiökokous päätti tiputtaa Pentti Matikaisen seuran hallituksesta.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
Pelicans
Miikka Jääskeläinen / AOP

Lahden Pelicans Oy:n ja Pelicans Ravintolat Oy:n liikevaihto nousi päättyneellä tilikaudella 8,6 miljoonaan euroon, mutta yhtiöiden tulos jäi 539 000 euroa tappiolle. Liikevaihto jäi satoja tuhansia euroja tavoitteesta, vaikka nousi vuoden takaisesta.

Yhtiöt kertovat tiedotteessaan, että tappioon vaikuttivat ravintolatoimintaan tehdyt investoinnit, jotka aiheutuivat kolmen uuden toimipaikan avaamisesta, koronarajoitukset, heikko urheilullinen menestys sekä aiempaa suuremmat henkilöstökulut. Ne johtuvat satsauksista joukkueeseen ja taustaorganisaatioon.

– Tilikauden tappio on raskas. Olemme joutuneet tekemään kovia säästötoimenpiteitä, jotka ovat kohdistuneet koko henkilöstöömme, ja näillä toimilla olemme toistaiseksi selvinneet. Vaikeat ajat eivät ole ohi, kommentoi taloustilannetta Pelicans-omistaja ja vt. toimitusjohtaja Pasi Nurminen yhtiön tiedotteessa.

– Siihen vieläkin tähdätään, että lokakuun alussa päästäisiin pelaamaan ja käännettyä asioita parempaan suuntaan, Nurminen toteaa.

Uusi toimitusjohtaja nimeämättä, Matikainen pois hallituksesta

Pelicansin maanantaina kokoontuneessa yhtiökokouksessa tehtiin muutoksia seuran hallitukseen. Lahden Pelicans Oy:n hallituksen puheenjohtajana neljä vuotta toiminut Pentti Matikainen jää pois. Hallituksessa jatkavat Pasi Nurmisen lisäksi Sipe Santapukki, Tommi Kurkaa sekä Juho Ruoti.

– Päädyimme supistamaan hallitusta kustannustehokkuuden ja toiminnan ketteryyden takia. Nyt kaikki hallituksen jäsenet ovat paikallisia, Nurminen perustelee.

Ylen tietojen mukaan Pelicansin uusi toimitusjohtaja nimetään tällä viikolla. Viime viikolla Pelicans kertoi, että Tomi-Pekka Kolu siirtyy pois toimitusjohtajan tehtävistä. Pasi Nurminen luotsaa yhtiötä toistaiseksi vt. toimitusjohtajana. Yhtiö ilmoitti viime viikolla myös koko henkilöstöään koskevista yt-neuvotteluista.

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous on keskiviikkona.

Lue seuraavaksi