1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion räjähdyksen pääepäilty tiesi, että kohteena ollut auto oli Rajavartiolaitoksen käytössä – pääepäilty on edelleen vangittuna

Torniossa räjäytettiin Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi noin kuukausi sitten.

räjähdykset
Poliisin kuva tapahtumapaikalta Aarnintie
Tornion Putaalla räjäytettiin 4. elokuuta Rajavartiolaitoksen käytössä olleen auton alle sijoitettu pommi. Poliisin ottamassa kuvassa tapahtumapaikka Aarnintiellä Tornion Putaan kaupunginosassa.Poliisi

Keskusrikospoliisi on selvittänyt melko yksityiskohtaisesti Tornion räjähdykseen liittyvät tapahtumat ennen ja jälkeen räjähdyksen. Poliisi jatkaa edelleen esitutkintaa kuulustelujen ja teknisen tutkinnan keinoin.

Poliisin mukaan pääepäilty tiesi, että kohteena ollut auto oli Rajavartiolaitoksen käytössä.

– Esitutkinnan perusteella epäillään rikoksesta epäillyllä olleen tiedossa, että kohteena ollut auto on Rajavartiolaitoksen käyttämä henkilöpakettiauto. Edelleen selvitämme teon suunnitelmallisuutta, motiivia ja sitä, miksi kohteeksi on valikoitunut juuri kyseinen ajoneuvo, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi Keskusrikospoliisista.

Pääepäilty on edelleen vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Vuonna 1982 syntynyttä miestä epäillään räjähderikoksesta ja tuhotyöstä. Räjähdyksessä Torniossa Putaan kaupunginosassa Aarnintiellä vaurioitui Rajavartiolaitoksen käytössä ollut Volkswagen Transporter -pakettiauto.

Räjähdyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Teossa käytetty räjähde on ollut pienehkö, mutta sen laadusta ei ole vielä lopullisia tietoja.

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja 4. elokuuta tapahtuneesta räjähdyksestä. Tietoja voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin tai numeroon 0295 466 259.

Aiheesta aiemmin: Kaksi vangittu epäiltynä Tornion räjähdyksestä – toinen otettiin kiinni viikonloppuna Lapissa

Tornion pommin tutkinnassa otettiin kiinni neljä henkilöä – KRP kaipaa tietoja pienen punaisen auton liikkeistä

Tornion pommin tutkinnassa ei ratkaisevaa käännettä – poliisi on saanut kuvia asukkaiden omista valvontakameroista

Torniossa räjähti yöllä Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle sijoitettu pommi – lähiasukas: "Kuului jäätävä pamaus, talojen välistä tuli savupilvi"

Lue seuraavaksi